Чоловіків, які у Житомирі зірвалися зі скелі, рятували за допомогою човна

На Житомирщині двоє чоловіків зірвалися з 10-метрової скелі, впали на кам’янистий берег і залишилися живими.

Рятувальникам знадобилося кілька годин, щоб добратися до постраждалих. Поранених людей із переламаними ногами евакуювати змогли лише річкою. Рятувальники і медики стверджують: чоловіки просто щасливці, що залишилися живими, повідомляє кореспондент ТСН.

Валерій із двома друзями відпочивав на березі річки Тетерів. Додому повертались коротким шляхом – стежиною на краю десятиметрової скелі. Зненацька чоловік зірвався і покотився вниз. Валерій упав на кам’янистий берег. Товариш, що кинувся його рятувати, не втримався і теж покотився донизу. Третій чоловік вирішив не ризикувати і подзвонив у міліцію.

Чоловіків рятували кілька годин. Підібратися до постраждалих змогли річкою з іншого берега. У поранених був шок, і вони не могли рухатися.

“За допомогою рятувальних мотузок підняти їх в такому стані, як вони були, було неможливо. Тому за допомогою човна їх було доставлено на лівий берег Тетерева”, – розповів керівник оперативно-координаційного центру ТУ МНС України у Житомирській області Вадим Логовський.

Обох постраждалих із переломами ніг відвезли до лікарні. І медики, й правоохоронці кажуть: пацієнти народилися у сорочках.

“Їм пощастило, що вони залишилися взагалі живі. При падінні з такої висоти це, як правило, набагато важчі травми”, – переконаний лікар ортопед Центральної міської лікарні Житомира Дмитро Гаєвський.

Валерій каже, день порятунку тепер відзначатиме, як другий День народження.

ТСН