ДП «Інформ-ресурс» вимагає від голови “Демальянсу” Житомирщини Дмитра Ткачука 100 тисяч гривень моральної компенсації

Державне підприємство «Інформ-ресурс», подало в суд на голову Житомирської обласної організації партії Демократичного Альянсу Дмитра Ткачука.

Причиною позову стала публікація документів про перевірку ДП «Інформ-ресурс» Державною фінансовою інспекцією. Перевіркою, зокрема, було виявлено фінансових порушень на суму близько 10 мільйонів гривень. На думку представників ДП «Інформ-ресурс», публікація завдала моральної шкоди діловій репутації на суму в 100 тисяч гривень.

– «ДП «Інформ–ресурс» своїм позовом вирішило влаштувати театр абсурду. Інформація, яку ми опублікували, отримана через офіційні джерела від Держфінінспекції завдяки праву на доступ до публічної інформації. Якщо «Інформ-ресурс» не згоден з вказаною інформацію і вважає її недостовірною, то нехай подає в суд на Держфінінспекцію. Я думаю, що це просто спроба залякати нас і припинити рейди ДемАльянсу в паспортні столи. Але їм це не вдасться», – стверджує Дмитро Ткачук, який нікого не боїться і впевнений у правоті тієї справи, яку робить.

А ще голова житомирського ДемАльянсу каже, що за тривалий час кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах» ДемАльянс має чимало фото- і відеодоказів того, як представниками ДП «Інформ-ресурси» видаються свавільні квитанції на сплату необов’язкових послуг.

«Не розумію, про яку ділову репутацію можа говорити, якщо підприємство заробляє на тому, що обдурює українських громадян», – обурюється Дмитро Ткачук.