Леся Оробець у Житомирі: “Литвин все знав!”

Дії голови Верховної Ради Володимира Литвина під час і після голосування у другому читанні скандального закону за “язик”, народний депутат України представник Об’єднаної опозиції Леся Оробець називає “грою на публіку”.

– Ця людина давно у політиці і я не можу собі дозволити вірити, що він не прораховував наслідки своїх дій. Всі ці крапельниці у кабінеті, гучні заяви про зраду людини з якою він ділив останній кусень хліба (йдеться про віце-спікера Адама Мартинюка) і водночас дружнє голосування депутатів фракції Литвина за мовний закон говорить лише про одне – Литвин все знав, – переконана Оробець.

На переконання опозиціонерки найгірше у цій історії те, що окрім нищівного удару по позиціям державної мови в Україні відбулося повне знищення парламентаризму – Верховна Рада стала “нотаріальною конторою Адміністрації Президента”.

Леся Оробець у Житомирі: “Це технологія. На жаль, українська мова стала розмінною монетою в руках нинішньої влади. А ось хто знає те, що під “шумок” прийняття мовного закону регіонали проштовхнули закон, яким остаточно вивели усі державні і комунальні підприємства країни з під дії закону “Про державні закупівлі”?

Враховуючи корупційну складову 70 мільярдів гривень державних коштів будуть направлені на фінансування кампанії Партії Регіонів. Його вже назвали “Законом про фінансування виборів для Партії Регіонів”. За ці гроші будуть оплачені послуги тисяч агітаторів, політтехнологів, роздаватиметься гречка, крутитиметься реклама”.