Малинська міська рада закликає депутатів райради та облради скасувати дозвіл на розробку титанових кар’єрів та знищення природи Полісся

Міська рада Малина звернулася до депутатів малинської райради скасувати рішення від 27-го квітня 2012-го року “Про погодження на отримання спеціального дозволу на користування надрами.”

Сесія малинської райради запланована на 25-те липня. Депутатам райради надали повну інформацію про те, чим загрожує природі і життю людей прихід в район бульдозерів та екскаваторів, які розриють землю, зруйнують екосистему, залишать все живе без води. Також було доведено обранцям від Малинського району той факт, що державних інтересів у розробці титанових родовищ немає. Прибуток – в приватні руки.

Під стіни районної ради організатори Громадського руху опору “Врятуйтмо Полісся” планують привести близько 600 жителів району, щоб у депутатів у відповідальний момент не стався короткостроковий приступ амнезії, щоб вони не забули, кого вони представляють і хто їх обирав.

Аналогічне звернення депутати Малинської райради надсилають депутатам обласної ради. Вони закликають скасувати проштовхнуте з третього разу з голосу провладною більшістю без кворуму у залі (що зафіксовано пресою) рішення 10-ї сесії 6-го скликання Житомирської облради про погодження отримання спеціального дозволу на користування надрами на території Володарськ-Волинського, Черняхівського, Коростенського районів.

І хоча Малинський район у цьому переліку відсутній, малинчан хвилює надання дозволу на розробку титанових кар’єрів у Коростенському районі на землях сіл Шершні та Мелені, які розташовуються по сусідству вверх русла річки Ірша.

Представники Громадського руху опору “Врятуймо Полісся” закликають земляків з інших районів скасовувати свої попередні дозволи на розробку кар’єрів. Кажуть, якби не опір малинчан, радомишлян, жителів коростишівського району, обласна рада замість трьох районів проголосувала б 6. Отож, влада у народу все ж є.

____________________________________________________________________________

Реалії солодких обіцянок на прикладі Іршанська, якого свідомо, або через неволодіння інформацією називають ледь не райським місцем, дивіться у фільмі “Титанові хроніки”.