Microsoft запропонувала всім безкоштовно протестувати Office 2013 (фото)

Корпорація Microsoft офіційно представила нову версію Office і запропонувала всім бажаючим безкоштовно випробувати її.

Офісний пакет працює тільки під управлінням Windows 7 і 8, а Windows XP і Vista офіційно не підтримуються.

Новинка адаптована для роботи в “хмарі”: документ можна створити на комп’ютері, а потім відредагувати його на будь-якому пристрої на базі Windows 7, Windows 8 або Windows Phone. Для цього, звичайно, потрібне підключення до інтернету.

Microsoft Office 2013 Consumer Preview можна скачати на сайті американської корпорації. В ході презентації розробники особливу увагу приділили саме “хмарним” можливостям новинки, що базується на сервісах Office 365 і SkyDrive. Як зазначили в Microsoft, всі функції Word, наприклад, будуть доступні в потоковому режимі. За це, правда, доведеться розплачуватися річною передплатою.

У продажу буде кілька версій офісного пакету, в тому числі і традиційні, орієнтовані на локальне зберігання файлів. В Microsoft поки не уточнюють вартість різних редакцій Office 2013, як і дату фінального релізу.

Зате відомо, що підписка на найпоширенішу версію “хмарного” пакета програм буде включати в себе 20 ГБ простору в онлайн-сховищі SkyDrive і 60 хвилин дзвінків в Skype. Бізнес-клієнти плюс до всього цього отримають корпоративну пошту і календар, а також підтримку відеоконференцій в HD-якості.

Програми Office 2013, як і раніше базуються на так званому “стрічковому” інтерфейсі. Тим не менш, в UI з’явилися елементи Metro, що спрощують управління на планшетах і сенсорних моніторах. За словами Стіва Баллмера, пакет Office піддався наймасштабнішим змінам за всю історію свого існування.

Що стосується нововведень в окремих програмах, то в Word варто відзначити повну підтримку PDF з можливістю редагування документів цього формату. Серед інших нововведень: нові шаблони, вдосконалений режим читання, автоматичні закладки, підтримка вставки онлайн-відео, автоматичне підстроювання тексту і таблиць під розмір екрану і т. д.

За матеріалами: tech.onliner.by