Міський голова Житомира не спростував можливості свого балотування до Верховної ради від ПР

Інформаційним простором Житомира вже декілька днів розповсюжуються чутки про те, що кандидатом від 62-го мажоритарного округу (місто Житомир) від провладної партії піде житомирський міський голова Володимир Дебой.

Раніше сюди ніби “сватали” нинішнього очільника області Сергія Рижука та екс-голову СБУ Володимира Сацюка.

30-го липня на всеукраїнському з’їзді ПР стане ясно, кого регіонали відправлять на мажоритарку, у тому числі й по Житомиру. Цікаво що міський голова Володимир Дебой сьогодні під час спілкування з журналістами не спростував можливості свого балотування до Верховної ради.

Каже, особисто він немає бажання балотуватися у нардепи, оскільки у нього як у міського голови сьогодні вже є серйозні напрацювання і деякі проекти вже втілюються у життя.

Бажання Дебоя – завершити ці проекти на посаді міського голови. Тому ініціювати висунення своєї кандидатури він не буде. Але ж це не означає, що за нього цього не можуть зробити його однопартійці. І тоді Володимирові Дебою, як відповідальному членові партії доведеться підкоритися волі вищого парткерівництва.

Якщо він переможе на виборах і стане депутатом, згідно закону йому доведеться скласти повноваження міського голови, обов’язки якого виконуватиме секретар міської ради.

Отож, якщо змоделювати ситуацію, що Володимира Дебоя наперекір його планам розбудовувати Житомир відправляють на вибори і він перемагає, очевидним стає той факт, що за крісло секретаря міської ради розгориться справжня війна.