На Житомирщині, після отруєння тістечками, одна жінка залишається у реанімації (відео)

Двадцять п’ять городян, серед яких дев’ятеро дітей вклав на лікарняне ліжко бердичівський кондитер.

Усі вони отруїлися еклерами із заварним кремом та згущиком. З’ясувалося, тістечка виготовляли у цеху, що працював напівлегально, повідомляє кореспондент ТСН.

Олена разом із подружкою поласувала тістечками на обід. А вже за кілька годин про це пошкодувала.

“Перше, що було – це температура висока, ломка тіла, а потім уже почалося все решта”, – розповідає хвора.

В Олександра у лікарні жінка та двоє дітей. Чоловік каже, напередодні теж купували заварні тістечка.

“У старшого було одразу, він почав блювати і пронос, а в меншого через добу – заразився, він не їв, це вже інфекція пішла, ну, і у жінки те ж саме, що і в старшого”, – розповів чоловік.

Нині у лікарні із гострою кишковою інфекцією 24 пацієнти, серед яких дев’ятеро дітей. Кількість хворих зростає. Лікарі розповіли, що хвороба важко проходить лише в однієї жінки – вона в реанімації. Решта пацієнтів поволі одужують. Кондитерський цех, де виготовляли тістечка, зараз зачинений, тут нікого не має.

За інформацією правоохоронців, учора усіх працівників відправили у відпустку. У санстанції кажуть, підприємство працювало без дозволу. В цеху – антисанітарія.

“За результатами попередніх лабораторних даних є підозра на знаходження мікроорганізму сальмонела. Підприємство з учорашнього дня закрите постановою головного санітарного лікаря, і власник підприємства оштрафований”, – повідомив головний санітарний лікар Бердичівського району Валерій Биков.

За фактом масового отруєння людей міліція порушила кримінальну справу. Підприємцю загрожують штрафи. Постраждалі, зі свого боку, вимагатимуть від нього компенсації за лікування. Лікарі ж радять у спеку солодощів із кремом взагалі уникати.

Джерело: ТСН