На Житомирщині тривають дискусії стосовно ринку земель

Майже рік на Житомирщині триває дискусія стосовно запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення та наслідки введення в дію Закону України «Про ринок земель».

За цей період пройшло майже 1500 заходів по обговоренню даного законопроекту, – повідомляє спеціаліст по взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Головного управління Держкомзему у Житомирській області Тетяна Нікітчина.

Тисячі громадян Житомирщини – землевпорядників, землекористувачів, землевласників, фермерів, керівників сільгосппідприємств, представників органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань, експертів залучені до широкомасштабного обговорення. У районних центрах, селах, селищах проведено сходи громадян, семінари, співбесіди з головами сільських та селищних рад. У районних та міських газетах надруковано понад 420 статей стосовно актуальних питань проведення земельної реформи.

У територіальних органах Держкомзему, у Головному управлінні працює гаряча телефонна лінія тел.: (0412) 34-68-12) для надання консультацій та відповідей землекористувачам області. Здійснюється особистий прийом громадян керівництвом Головного управління, керівниками (працівниками) структурних підрозділів управління та територіальних органів земельних ресурсів в області. У разі необхідності організовуються особисті виїзні прийоми громадян.