“Наш страх їх годує. За рахунок нашого страху, вони живуть”, – опозиціонер Андрій Пишний у Житомирі

Для чого ви думаєте міністерству внутрішніх справ придбали 550 автозаків? Щоб дати сигнал суспільству – ми будемо вас садити у них і вивозити у невідомому напрямку!

Сьогодні у прес-центрі об’єднаної опозиції, який знаходиться в обласному штабі “Фронту Змін” з журналістами спілкувався Андрій Пишний, заступник керівника центрального виборчого штабу об’єднаної опозиції та Геннадій Зубко, очільник “Фронту Змін” на Житомирщині.

Андрій Пишний, як людина обізнана у тому, що відбувається у державі, примусив журналістів замислитися над нинішньою та подальшою участю нашої держави, якщо провладній партії вдасться якимось чином захопити Верховну раду після парламентських виборів.

Приміщення, у якому проходила прес-конференція з якихось причин було обезструмлено. Андрій Пишний каже, що два тижні у тому в Чернівцях, у будинку в якому Об’єднана опозиція проводила прес-конференцію невідомі вимкнули систему кондиціонування. Температура піднялася до 35 градусів, що завадило відеозйомці. Після того як всі розійшлись, кондиціонери запрацювали. Опозиціонери це називають перешкоджанням владою вільному зібранню громадян.

Робота у Верховній раді України до виборів опозицією завершена. Опозиції там більше нічого робити. Після того, що відбулося вчора у Верховній раді України під час голосування у другому читанні мовного законопректу, тієї наруги над парламентаризмом, основоположними засадами демократії, поваги до своїх виборців та усіх можливих цівілізаційних норм, опозиція не має морального права мати справу з регіоналами та їх поплічниками. Нагадаємо, попросився у відставку голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Те ж саме рішення прийняв і віце-спікер Микола Томенко.

– Тому ми йдемо до людей. З сьогоднішнього дня в Україні розпочинається широкомасштабна акція протесту Об’єднаної опозиції, мета якої – збереження України як держави, – каже Пишний.

Замість парламенту опозиціонери йтимуть “на роботу” до людей. За словами Пишного – це єдиний спосіб бути почутими. Українська влада у 5 разів більше представлена на українських телеканалах ніж опозиція. Загальнонаціональні телеканали контролюються людьми, які є або владою, або служать їй. Телевізійний інформпростір моделюється. Акценти розставляє влада.

Опозиціонери кажуть, що були змущені прийняти виклик. Їм невигідно згортати дискусії про законопроекти, ініціативи, перспективи розвитку країни, над якими працює об’єднана опозиція. Замість того – виходити на вулиці і захищати мову. Геннадій Зубко каже, що іншого виходу немає – не сидіти ж склавши руки і щоб тебе не запідозрили тому, що мовне протистояння вигідне як владі, так і опозиції, мовчки спостерігати, як нищать країну.

– Ми до останнього сподівалися, що кампанія буде складатися з того, хто запропонує кращу програму розвитку країни. Але влада, яка втратила довіру людей, сьогодні піднімає мовне питання. Це значить, що вони не зупиняться ні перед чим. І їх треба зупинити, – каже Зубко.

Андрій Пишний нагадав слова Ліни Костенко: “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”.

Репортер Житомира запитав: “Чи можливий в Україні “Майдан-2″, бо результат очевидно доведеться відстоювати?”. Андрій Пишний каже, що такий варіант не можна виключати. Результат можна буде захистити через пряму форму народовлання – слово народу, мирні акції протесту. Дивлячись, каже експерт, наскільки далеко готова зайти влада.