Популярна в Індії спеція гвоздика рятує від зубного болю і запобігає багатьом хворобам.
Традиційно гвоздику використовують для приготування суміші каррі, змішуючи її з перцем чилі, корицею, куркумою та іншими спеціями. Але, медики рекомендують вживати спецію і як самостійну спецію, тому що вона має цілющі властивості.
Гвоздика допомагає стимулювати кровообіг, травлення та обмін речовин. У китайській медицині вона використовується як ліки від розладу шлунка.
Крім того, спеція володіє прекрасним знеболюючим і протизапальним ефектом, вона прекрасно бореться із зубним болем. Гвоздичне масло може стати порятунком від флюсу і знизити больові відчуття при карієсі.
Гвоздиковий порошок, змішаний з медом, ефективний у боротьбі з нудотою.
Жування гвоздики з кристалічною кухонною сіллю допомагає при кашлі, знімає