Обриву ліфта у Житомирі не було – комунальники

Нагадаємо, в інформаційному просторі Житомира з’явилась інформація про те, що у неділю, 1-го липня у першому під’їзді дев’ятиповерхівки по вул. Вітрука, 33 обірвався ліфт з чотирьма пасажирами.

За інформацією Управління житлового господарства обриву ліфту не було. 1 липня 2012 року об 11 год. 05 хв. на ліфтову диспетчерську службу 15-86 надійшло повідомлення про зупинку ліфта з пасажирами у першому під’їзді житлового будинку №33 по вул. Вітрука у м. Житомирі.

Оперативно, через 15 хвилин, за вказаною адресою прибули чергові електромеханіки ліфтової служби і без ускладнень, згідно з виробничою інструкцією, звільнили пасажирів із застряглого ліфта.

Причиною зупинки ліфта стало спрацювання однієї з багаточисельних систем захисту, а саме – уловлювачів.

Таким чином, ніякого обриву ліфта з пасажирами не було і люди, що застрягли у ньому, були звільнені саме черговими електромеханіками по ліфтам. Інші рятівні або спеціалізовані служби в дану ситуацію не залучалися, оскільки цей випадок не належав до категорії екстраординарних і виник в процесі роботи ліфта, під час якої штатно спрацювала одна із систем захисту, – кажуть житомирські комунальники.