Передвесільний розіграш або як у Житомирі вся міліція розшукувала нареченого

У суботу, 30 червня, десятки житомирян, що прогулювалися центральною вулицею Житомира, стали свідками жахливих кадрів гостросюжетного американського бойовика.

З виском гальм біля тротуару зупинився автомобіль «Мерседес», з якого вискочили двоє чоловіків з жіночими панчохами на голові. Вони витягнули з натовпу якогось молодика та швидко запихнули його у салон автівки. Жертва зловмисників від переляку навіть не встиг отямитися, втім, як і оточуючі його люди.

Оговтавшись від шоку, один зі свідків злочину зателефонував до міліції й повідомив про побачене.

На місце події терміново виїхали правоохоронці. Поки експерти-криміналісти працювали над виявленням слідової інформації, оперативники опитували усіх очевидців події, з’ясовуючи найдрібніші деталі. На території області було терміново введено в дію план «Перехват». На автошляхах Житомирщини було виставлено додаткові озброєні наряди працівників ДАІ у бронежилетах. Усі без виключення міліціонери, були зорієнтовані на затримання автомобіля та розбійників.

Вже за годину правоохоронцям таки вдалося встановити особу потерпілого, ним виявився 25-річний житиомирянин. Міліціонери зателефонували за номером його мобільного і були здивовані, коли абонент бадьорим і радісним голосом відповів, що з ним все нормально і він знаходиться за містом разом зі своїми друзями. Виявилося, поки вся міліція області розшукувала винуватців злочину, останні разом з викраденим активно відпочивали. Усім учасникам події було запропоновано з’явитися на ясні очі правоохоронців.

Вже в райвідділку нібито викрадений житомирянин та двоє його друзів, що недавно налякали людей жіночими панчохами на головах, пояснили, що викрадення було ними інсценоване. Виявляється, це був звичайний передвесільний розіграш, влаштований нареченому його ж товаришами. З офіційних пояснень молодиків, ніхто ніяких претензій один до одного не має, «потерпілий» жодних тілесних ушкоджень внаслідок «викрадення» не отримав.

За словами начальника Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Сергія Рябошапки, жартівники вибачилися перед працівниками міліції за свої витівки й пообіцяли надалі добряче подумати перед тим, як влаштовувати будь-який зі своїх розіграшів.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області