Потрапивши в аварію на Житомирщині, греки зрозуміли, що правоохоронці були гостинними до іноземців лише під час Євро-2012

Українські правоохоронці гостинні до іноземців лише під час Євро-2012.

Такого висновку дійшли водії з Греції, які потрапили в аварію на Житомирщині. За їхніми словами, медики та ДАІшники вимагали від іноземців грошей за свої послуги, а потім на кілька днів залишили їх посеред траси. На допомогу іноземцям прийшли місцеві мешканці, коли історія набула розголосу.

Двоє водіїв із Греції – батько і син, їхали з Києва в бік румунського кордону на вантажівці. На Житомрщини причіп перекинувся. Обидва чоловіки вціліли, лише склом поранилися. Рятувальні служби прибули на місце за півгодини після аварії. Однак, кажуть водії, медики оглянули лише одного з потерпілих, а потім почали вимагати грошей за виїзд.

ДАІшники забрали страховку та водійські права і наказали іноземцям наступного ранку приїхати у райвідділ.

Георгіус Деміанін, водій: “Если ты хочешь права получить, это надо с ними ехать, мне сказали. Я не знаю, сколько это время, но до вечера тебя здесь не будет. Я говорю, никуда не поеду. Я не оставлю сына здесь и не оставлю груз здесь, потому что он первый раз в Украине и не знает, как поступить и что делать”.

5 днів перекинутий причіп пролежав на швидкісній трасі. Упродовж усього часу Георгіус із сином Одісеєм не відходили від вантажу. Переконують, інспекторів ДАІ більше не бачили. Натомість правоохоронці запевняють вони зробили для гостей усе необхідне, а ті навмисне затягували оформлення ДТП.

Сергій Андросович, начальник відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Житомирського району: “Ми надавали допомогу, під’їжджали, екіпаж вночі приїжджав, яка допомога необхідна. Він, розумієте, почав спеціально затягувати це. Ми надавали йому допомогу, але він відтягував, чекав представників з фірми, адвокатів”.

Допомогти іноземцям взялася журналістка місцевого телеканалу. Доки її чоловік ніс варту біля вантажівки, жінка доправила греків у лікарню, а потім прихистила у помешканні батьків.

Анастасія Рибак, журналістка: “Когда испортилась погода и был сильный ливень, мы проезжали мимо трасы, я увидела, что они в кабине накрыли брезент и сидели там мокли. Мне стало их так жаль. Они голодне, холодне”.

Допоміг потерпілим і місцевий бізнесмен. Він надав усе необхідне, щоб поставити припіч на колеса і відправити іноземців додому.

Оксана Трокоз, Назарій Томчук, Житомир, “5 канал”.