Реєстрація авто коштуватиме максимум 345 грн – ДАІ

Максимальна вартість повної реєстрації автомобілів коштуватиме 345 грн.

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив начальник відділу організації реєстраційної роботи ДАІ України Олександр Дем’янко, передає РБК-Україна.

“Максимальна вартість реєстрації транспортного засобу з видачею свідоцтва про реєстрацію та нових номерних знаків коштуватиме 345 грн”, – заявив Дем’янко.

За його словами ціна перереєстрації залежатиме від того, чи буде новий власник робити нові номерні знаки або залишиться зі старими.

При цьому він додав, що вартість самих номерних знаків становитиме 80 грн.

За словами Дем’янко повна вартість реєстрації мопеда становитиме 85 грн. В Україні сьогодні зареєстровано більше 30 тис. мопедів.

Дем’янко також повідомив, що ДАІ рекомендує при покупці старих авто або після неї робити експертизу. За словами чиновника, перед тим як купити авто або після того як його вже купили, новий власник може звернутися до МРЕВ, де на його прохання зроблять експертизу: “За власним бажанням новий власник звертається до експерта, який обстежує, робить висновок, ставить печатку і підпис”, – сказав він.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету міністрів від 27 червня передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.