Шкільний зошит, залишений на місці злочину, повністю видав малолітнього злодія

Звичайнісінький шкільний зошит, необачно залишений на місці скоєння чергового злочину, допоміг правоохоронцям упіймати юнака.

14-річний юнак, залишивши інтернатний заклад, промишляв в обласному центрі крадіжками. Втираючись у довіру до випадкових перехожих, хлопчина обов’язково щось викрадав.

Коли до одного з відвідувачів житомирського кафе підійшов підліток, той навіть не запідозрив, що випадкова зустріч обернеться якоюсь неприємністю. Незнайомий юнак був доволі говіркий: про щось розпитував, щось розповідав. Врешті, настільки забалакав дорослого чоловіка, що той утратив будь-яку пильність.

У наступну мить, не встиг чоловік озирнутися, як його юний співрозмовник безслідно зник, а разом з ним зник і мобільний телефон, що хвилину тому лежав на столику. Стурбований чоловік викликав міліцію.

Як розповів дільничний інспектор Богунського РВ УМВС Сергій Випорхнюк, за столиком у кафе, де було викрадено мобільник, правоохоронці виявили сумку, що, певне, намагаючись поспішно зникнути, забувся можливий злодюжка. В сумці міліціонери знайшли шкільний зошит, на якому вказано було ім’я та прізвище його власника.

За таких обставин встановити місцеперебування хлопця стало справою техніки. 14-річного підлітка затримали вже наступного дня. Виявилося, хлопчина – вихованець одного з інтернатних закладів, але підконтрольне життя йому не по духу. Тому й подорожував містом у пошуках пригод і перебивався сумнівними заробітками. За свідченнями правоохоронців, юнак досить кмітливий та товариський, вміє завести розмову будь з ким, викликати до себе прихильність та жалість. Багато хто з випадкових знайомих купував підліткові їжу, пропонував допомогу. Натомість юнак користувався цим на свій розсуд.

Наразі ж за фактом крадіжки (ст.185 ККУ) порушено кримінальну справу. Окрім того, уже встановлено причетність підлітка до вчинення близько десятьох подібних злочинів. Деякі викрадені речі, в тому числі і останній викрадений телефон, удалось знайти та вилучити, інформує Наталія Тимчук помічник начальника Богунського РВ УМВС.

Оскільки підозрюваний хлопчина вже досяг віку, за яким настає кримінальна відповідальність, йому загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.