У Коростені молодші сестри районної лікарні, не витримавши “покращення”, вийшли на акцію протесту

19 липня, у четвер, біля адміністративного корпусу Коростенської центральної міської лікарні відбулася акція протесту Громадської організації «Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи» і санітарного персоналу лікарні.

Учасники акції вимагали вирішити проблеми пов’язані із недостатнім фінансуванням галузі, а також несправедливого розподілу коштів між медично-господарським персоналом .

Віталій Юшкевич, голова ради громадської організації чорнобильців:До нас звернулися молодші медичні працівники, – каже він, – щоб ми надали допомогу в роз’ясненні окремих фінансових питань, зокрема, про невиплати матеріальної допомоги на оздоровлення молодшим медичним сестрам та іншому немедичному персоналу лікарні. З листами та підписами ми звернулися до Президента України і Прем`єр-міністра.

Тетяна Яковець, головний бухгалтер ЦМЛ: Останніми роками дуже важко у нас з фінансами, – каже вона, – якщо взяти навіть цей рік, то збільшилося воно лише на 13 відсотків в порівнянні з минулим. Дорогі енергоносії, мала зарплата не дають змоги ефективно працювати. Не знаю навіть, що робитимемо далі – недофінансування сягає майже 4 мільйонів гривень. Не звертають уваги належної і на нас, ніяких доплат, з відпустками незрозуміло, що, і таке інше…

Ситуація занадто складна, і виходу ми поки що не бачимо. Тож, вважаю, що на цій акції дуже важливі питання розглядаються

Акція задумувалася досить організовано. Запрошувалися журналісти телеканалу «1+1», місцевих ЗМІ, керівництво ЦМЛ, депутати міськради, представники місцевого самоврядування. Але, на жаль, ніхто чомусь не прибув, хіба що тільки два рядових міліціонери байдуже споглядали збоку на дійство, виконуючи свої прямі службові обов’язки.

Джерело: vk.zt.ua