У Житомирі стартувала кампанія зі збору підписів у підтримку кандидата до ВР Геннадія Зубка

Збирати підписи громадян для того щоб висунути свою кандидатура в мажоритарному окрузі до Верховної Ради на нинішніх виборах не потрібно.

Але Геннадій Зубко, який ще 14 травня оголосив про свій намір йти мажоритарником до Верховної Ради по Житомиру вважає, що варто відновити цю процедуру, відновити її суть, а саме – право виборців надавати мандат довіри політикам, яких вони бачать можливими депутатами вищого законодавчого органу влади. Тому у Житомирі стартує кампанія зі збору підписів у підтримку кандидата до ВР Геннадія Зубка.

Хід, за своєю суттю, іміджевий, оскільки, як зазначив сам майбутній кандидат, не має особливого значення скільки голосів буде зібрано. Головне, повернути людям довіру до політиків і показати, що є ще в нашій області чесні люди, які ставши депутатами Верховної Ради не забудуть своїх обіцянок. Саме такою людиною і вважає себе Геннадій Зубко.

____________________________________________________________________________

Довідка: На виборах у 1998 році для реєстрації кандидатів у депутати необхідно було подати підписні листи із підписами виборців, які підтримують кандидата. Ситуація кардинально змінилась в 2002 році, коли був прийнятий новий закон про вибори, який не передбачав процедури погодження кандидатів з громадою. Згідно нинішнього законодавства, вплив громадян на висування кандидатів у депутати Верховної Ради взагалі відсутній.

____________________________________________________________________________

“Вибори 2012 – це єдиний шанс повернути довіру до влади. Ми вважаємо, що ми повинні іти до Верховної Ради та представляти інтереси кожного громадянина. Моє завдання у парламенті – зробити так, щоб кожна людина могла жити, а не виживати”?, – каже кандидат від об’єднаної опозиції, який боротиметься на цих виборах за довіру житомирян.