В Житомирі опозиція виставила наметове містечко на захист мови

Навпроти входу до обдержадміністрації опозиція виставила палатки. Невеличке наметове містечко стало реакцією на ганебне голосування у другому читанні мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова.

Палатки “Батьківщини”, “Фронту Змін”, “Свободи” та “УДАРу” вчора розташувалися в ряд. Як повідомив вчора на прес-конференції у Житомирі опозиціонер Андрій Пишний, по всій Україні розпочинаються безстрокові акції народного волевиявлення – українську мову в Україні треба відстояти. Геннадій Зубко, керівник “Фронту Змін” на Житомирщині каже, що вихід опозиції на вулицю не є для неї вигідним. “Краще б ми дискутували над шляхами ефективного розвитку країни, а не захищали мову, у той час коли економіка демонструє спад”, – каже Зубко.

Підійшовши до палатки “Фронту Змін” ми дізналися від жіночок, що зазвичай чергують вони у них по 5 годин. “Сьогодні нас перекинули у центр. Звісно, ми захищатимемо мову. А як по іншому?”, – риторично запитують активістки.

Депутат від ВО “Свободи” Сергій Оніщук каже Репортерові Житомира, що акція законна, оскільки відповідна заявка подана у міськвиконком

Зачистити територію можна лише за рішенням суду. За словами свободівця, намети стоятимуть і вночі. “Свобода” забезпечить нічне чергування.

Побачили ми і намет партії Віталія Кличка “УДАР”. Представники цієї політсили наголошують на тому, що вони хоч і не у складі Об’єднаної опозиції, але на захист мови виходять разом з усіма. Кажуть, жодних суперечок щодо бажання “УДАРу” розмістити поруч свій намет з представниками Об’єднаної опозиції не виникало.

Гурт “Журавка” заспівав повстанських пісень про “трьох братів з Прикарпаття”

Кажуть, пройшли Майдан, а тому до боротьби за Україну готові.