В Житомирській виправній колонії влаштували міжнародний шаховий турнір: відео

День шахів вперше відзначають в Україні.

З цього приводу турнір влаштували навіть у житомирській виправній колонії номер 4-ри. У змаганнях взяли участь кращі гравці виправного закладу, пише 5 канал.

За словами ув’язнених, шахи не лише допомагають їм розвиватися, але й добряче знімають стрес. Гра почалася. По один бік шахівниць – десяток засуджених. Усім їм протистоїть триразовий чемпіон Житомирщини Богдан Веремій. Для нього це – одночасний сеанс гри у шахи і шашки. Переможцю адміністрація колонії пообіцяла спец-подарунок.

Анатолій Бобриньов, заступник начальника управління державної пенітенціарної служби у Житомирській області: “Взагалі у нас всі учасники, а особливо переможці отримають заохочення – можливість піти на побачення з рідними позачергово, згідно Законодавства”.

Для Житомирянина Костянтина Калініна побачення з родиною – вище усіх нагород. Тож обдумуючи ходи, він помітно хвилюється. Каже: шахи любить з дитинства. Про те, що доведеться грати за Гратами, навіть подумати ніколи не міг.

Костянтин Калінін, засуджений: “У меня прекрасная семья. Я уже прадедушка. У меня внучка и дочка рожали одновременно. 3 и 9 марта. Я – семьянин. Я живу 40 лет с женой”.

А родина цього чоловіка живе у Гвінеї. Він, програвши в шахи чемпіону, не засмучується. Демонструє інші свої таланти.

Сеанс одночасної гри триває понад години. У фінал виходить гравець під номером один. Він каже: завжди добре грав у шахи і є колишнім чемпіоном Приморського краю Росії. Із суперником змагається завзято, проте – програє. Фіналісти турніром задоволені .

Ігор Врублевський, засуджений: “Така ситуація була, що можна було і перемогти, але майстерство чемпіона дала своє”.

Богдан Веремій, триразовий чемпіон Житомирської області з шахів: “Ну, суперники насправді сильніші, ніж я думав. Особливо на першій дошці мені довелось попрацювати, щоб виграти. Да й те я можу сказати, що тут зібраний досить непоганий контингент. Десь другого розряду. Я з радістю можу говорити, що шахісти є повсюду”.

Від засуджених Богдан отримав у подарунок виготовлені власноруч із дерева шахи

А ще запросили шахіста на нову зустріч. Обіцяють підготуватися до наступного турніру ретельніше, і здивувати грою.

Оксана Трокоз, Володимир Жабровець, 5 канал