Житомиряни схвалюють роздільний збір сміття, – міськрада

Ініціатива запровадження роздільного способу збору сміття у Житомирі активно підтримується мешканцями міста, – стверджують у міськраді Житомира.

Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Микола Боровець, депутати міської ради Володимир Тичина та Василь Кучик сьогодні проїхалися по місту і позаглядали у баки з роздільним сміттям. Владі ж треба бути у курсі усіх процесів, які відбуваються у нашому місті. Як виявилося, сміттєві баки не пустують. Вони заповнені та напівзаповнені і щонайприємніше – саме тими відходами, для яких поставлені.

Житомиряни, у тих дворах де ці баки стоять, вже звикли розподіляти сміття. Кажуть, так навіть зручніше. Керівник міста поспілкувався із мешканцями будинків по проспекту Миру, пров. Червоному. Роздільний збір сміття є дієвим кроком для покращення екологічної ситуації у місті, благоустрою вулиць, – кажуть житомиряни.

«Окремо збирати сміття мені не лінь. Я і мої сусіди підтримуємо цю ініціативу, бо хочемо жити у чистому місті, з охайними подвір’ями», – говорить Олександр, який тільки-но викинув пластикові пляшки в контейнер для роздільного збору сміття.

Мешканці погоджуються: скло, пластик та папір повинні йти на вторинну переробку і не захаращувати полігон та вулиці міста.

Марія Мороз, яка наглядала за дітьми на подвір’ї, говорить, що всі мешканці радо сприйняли ініціативу роздільного збору сміття. «На скільки це впроваджується і чи реально діє – кожен може пересвідчитися біля свого будинку. У нас контейнери зараз напівзаповнені, іншого сміття, крім того, що йде на вторинну переробку, там немає. Думаю, це свідчить про організованість, розуміння та підтримку людей», – зазначає жінка.

Її сусідка додає, що нові гарні контейнери, біля яких завжди чисто і охайно, забезпечено вчасний вивіз сміття – вже це спонукає людей не смітити, а жити більш цивілізовано та підтримувати благоустрій подвір’я.

– Цьогоріч сесією міської ради у Житомирі прийнято Програму роздільного збору побутових відходів, – інформує Репортер управління по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради. Завдання цієї програми – використання та переробка вторинної сировини, обмеження шкідливого впливу відходів на навколишнє середовище, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та запобігання утворенню нових у подальшому.