День відкритих дверей у музеї Космонавтики: фоторепортаж

Сьогодні у Житомирському музеї Космонавтики ім. С.П.Корольова день відкритих дверей.

В цей день житомиряни та працівники музею відзначають день його заснування.

За роки своєї діяльності музей зібрав унікальну національну колекцію з історії космонавтики. Він став центром проведення наукових конференцій і культурологічних акцій.

Цього року день народження музею відзначають у контексті святкування 75-річчя області і подарунком відвідувачам стане відкриття виставки “Через терни – до зірок”

Репортер Житомира поспілкувався з наглядачем музею Космонавтики Аллою Миколаївною. Жінка розповідає, що працює у музеї з 1985 року. Щороку музей приймає близько 40 тисяч відвідувачів.

«Приїжджає багато іноземців. Про музей знають не тільки в Україні, а й за її межами», – розповідає Алла Миколаївна. – «Далекобійники часто заїжджають, учні, молодь заходить».

За музеєм почали будувати обсерваторію

Все обладнання для астрономічного дослідження є, ось тільки саму споруду добудувати ніяк не можуть – не вистачає коштів.

Варто зазначити, що дні відкритих дверей у музею проводяться часто. Приурочені вони здебільшого до визначних дат, які пов’язані з всесвітньою космічною діяльністю та найголовнішим національним святам.

Спускний апарат КК “Союз-27”

Їжа космонавтів

Будинок в якому народився Сергій Корольов

Марина Кузьменко