Головний комуніст Житомирщини: “Державі, сьогодні, на жаль, нема чим срамотного місця прикрити”

У виборчий процес на Житомирщині включилися комуністи.

Представники цієї політсили на цих виборах взагалі попереду усіх – перші здали списки у ЦВК, завісили біг-бордами всю Україну. Як бачимо – незважаючи на солідний вік левової частки свого електорату, комуністи від життя не відстають. А куди ж віставати, бо кому ж боронити рідну землю від закону “Про ринок земель”, приватизації залишків державних активів, остаточному дограбовуванню населення усіма, хто дірвався до держкорита?

Ну це так, як мотивують необхідність проходження комуністів у новий парламент і формування там однойменної фракції самі представники цієї політичної ідеї. Микола Тимошенко, лідер комуністів Житомирщини сьогодні у притаманній йому експресивності переконував журналістів, що комуністи – як кістка у горлі нинішньої влади. І це при тому, що комуністи входять у коаліцію з владою і своїми голосами забезпечують позитивні для неї голосування, зокрема і по доволі скандальним законопроектам.

Комуністів вважають для влади зручною опозицією. Щось подібне у російській Держдумі. Владі вигідно мати “супротивників”, які позиціонуючи себе перед черговими виборами декілька місяців виборчої кампанії публічно її критикують, разом з тим являюючись вірними помічниками провладної партії у багатьох питаннях.

З цим категорично не погоджується Микола Тимошенко. Каже, комуністи – дуже незручний союзник для влади. “Скільки законопроектів, які мали призвести до погіршення соціальної рівності, злочинного розкрадання бюджетних коштів, не були проголосовані через позицію комуністів? Ми робимо все, що можемо,” – каже Тимошенко. Комуністи приписують собі у заслугу зупинку проходження через Верховну Раду Україну скандального закону “Про ринок земель”.

Разом з тим Микола Тимошенко не зміг нічого конкретного відповісти на запитання сайту Репортер Житомира про те чи голосувала фракція КПУ у ВР за скандальний закон про виведення держпідприємств з під дії закону “Про державні закупівлі”. За оцінками експертів, після ухвалення цього закону в тінь піде 250 млрд. гривень бюджетних коштів. Президент закон підписав. Подейкують, що вилучені кошти частково профінансують передвиборчу кампанію провладної партії.

Так само ухилився Микола Тимошенко від прохання журналіста сайту Репортер Житомира прокоментувати заяву лідера КПУ Петра Симоненка про те, що вже треба нам переглянути гімн і герб України, бо з ними “Гітлера зустрічали”. Нагадаємо, позавчора Президент підписав мовний закон, яким суттєво розширюються права і сфера використання російської мови в Україні.

Тимошенко каже, що він людина приземлена. Питання важке і йому складно його коментувати.

Тези від Миколи Тимошенка:

– Рішення балотуватися по Коростеню я прийняв давно!

– Ми Коростень не віддамо.

– У мене у Коростені немає конкурентів.

– Я нікому нічого обіцяти й роздавати не буду.

– Я краще інших знаю проблеми чорнобильців, бо й сам ліквідатор.

– КПУ набере 10%, бо у неї на лівому фланзі немає конкурентів (Микола Михайлович мав на увазі, що Народна партія, яку в Малині і Новограді добре тягнули Литвин і Рудченко, відбираючи електорат комуністів, на цих виборах не йде за списками. Соціалісти, які на Житомирщині завдяки Олександру Баранівському, до діяльності якого, за словами Тимошенка, можна по різному ставитися, мають гарні позиції, теж голосуватимуть за КПУ).

– Коаліція комуністів з владою у Верховній Раді – вимушена і ситуативна.

– З регіоналами можна боротися з бідністю, але з ними її не переможеш. (Золотий список ПР)

– Комуністи у парламентській коаліції зупинили питання продажу землі. (якби вони за нього проголосували, це було би ну дуууууже дивно)

– Ті, хто нині при владі в Україні – страшні люди. З ними дуже важко говорити. Вони прагматичні, жорстокі.

– Проти мене на округу застосують брудні технології.

– Я у хорошому сенсі цього слова – Магніт, притягую все добре.

– Батькам в Україні легше жити, ніж дітям.

– Комуністи у ВР – перепона для влади.

– Уявіть, що вони зроблять з країною, якщо комуністів не буде у парламенті!

– Нинішній обком КПУ Житомирщини – зовсім інший. 65% членів партії – прийшли у неї після 91-го року.

– Комуністичну молодь ми виховуємо у ВПШ КПУ.

– Держава без стратегічної власності – вотчина олігархів.

– Більшовики побачили, що своя сорочка ближче до тіла. Тому ми підтримуємо приватну власніть і дрібний бізнес.

– Держава і силові структури додушують малий бізнес.

– Бізнес виє!… Щоправда перед виборами трохи отямились і послабили зашморг, щоб зовсім не задихнувся.

– Навіщо здали іноземцям 34 тютюнові фабрики?

– Чого металургію віддали?

– Державі, сьогодні, на жаль, нема чим срамотного місця прикрити…

– Наше серце б’ється зліва.

– У нас тут не “шариковщина”, а згідно програми КПУ – чітко визначена стретегія відродження країни.

Сергій Фещенко