Обласна громадська організація “МІР” входить на Житомирщині у виборчий процес

Впродовж усього часу проведення виборів у незалежній Україні громадські організації беруть участь у різних аспектах виборчої кампанії, причому з року в рік їхній вплив зростає. Для нашої країни, в тому числі і для міста Житомира, це питання є особливо актуальним.

Обласна громадська організація «Молодь ініціатор реформ» – “МІР” сьогодні вже є невід’ємною частиною громадянського суспільства, а це означає, що вона може і візьме участь у всіх політичних, соціальних процесах, що відбуваються в місті Житомирі та області.

Ступінь власної участі у виборчому процесі народних депутатів України вже організацією визначено. Найбільш поширеними формами участі обласної громадської організації “МІР” у виборчому процесі стане: сприяння “МІР” у формуванні виборчих комісій, участь “МІР” у підтримці кандидата у депутати Верховної Ради, участь “МІР” у спостереженні за ходом виборчого процесу, участь “МІР” у агітаційних кампаніях, просвітницька діяльність”МІР”, інформаційно-аналітична діяльність “МІР”.

Обласна громадська організація «Молодь ініціатор реформ» – “МІР” взяла на себе життєво важливу роль у виборчому процесі 2012 в місті Житомирі та області. За основу взято науковий підхід Республіканської партії США та матеріали експертів Міжнародного Республіканського Інституту США. «Молодь ініціатор реформ» планує впровадити численні проекти, пов’язані з виборами, включаючи моніторинг засобів масової інформації, моніторинг фінансування передвиборної кампанії, паралельний підрахунок голосів, опитування на виході з виборчих дільниць, довготермінове спостереження.

“МІР” удосконалює способи та методику довгострокового спостереження. Нині більша увага буде приділятися не масовості, а підвищенню професійного рівня спостерігачів, широко застосовуватиметься практика мобільних груп, «точкового спостереження», комп’ютерної обробки даних спостереження.

З початком виборчої кампанії працюватиме 25-35 довготермінових спостерігачів “МІР”, які щоденно готуватимуть звіти про порушення виборчого законодавства. Ці звіти широко будуть висвітлюватися в українських та закордонних ЗМІ, надсилатися міжнародним організаціям. Вивчається можливість використовувати дану інформацію у формуванні Резолюції конгресу США щодо виборів в Україні та у звітах ОБСЄ.

Заступник обласної громадської організації «Молодь ініціатор реформ» – “МІР” Іван Камінський планує стати депутатом завдяки своїй громадянській активності, статусу та харизмі характеру

Нагадаємо, він лікар, людина позапартійна, планує провести експеримент – виграти вибори без грошей.

Голова громадської організації “МІР” Сергій Форест стверджує, що політика – справа колективна і від свідомості людей, перш за все, залежить сила та багатство нашої Житомирщини. Сподіватись необхідно тільки на молодь.

– Молодь – це наша надія, завдяки їм Україна буде процвітаючою та сильною державою, – каже Форест. – Тільки юні, розумні та освічені житомиряни розбудують наш Житомир.

Сергій Форест звернувся до перспективної молоді міста та області, закликав вступати в ряди організації та прийняти активну участь у виборчому процесі.

Прес-служба ЖОГО “МІР”