Регіонали на Житомирщині пішли шляхом опозиції

На З’їзді ПР у Києві нарешті стали відомі прізвіща діячів, яких провладна партія відправить на вибори по мажоритарним округам на Житомирщині.

«Розклад» дещо нагадує той, що склався в стані Об’єднаної опозиції. Там, нагадаємо, два округи віддані кандидатам, які не є членами ВО «Батьківщина», яка і сформувала об’єднаний список. Це Павло Жебрівський (Українська платформа), який йтиме по Бердичеву та Сидір Кізін (ВО «Свобода»), якому віддали Чуднівський округ.

Регіонали теж поділилися двома округами з «партнерами». Новоград-Волинський округ ПР “здає” Литвину. Влада не висуватиме свого кандидата, а це значить що Володимиру Михайловичу – повне сприяння збоку обласної і державної влади. Все ж багато він для Новоград-Волинщини зробив, можливо навіть за рахунок усієї України, скільки бюджетних грошей правдами-неправдами залучив у район… Ай, молодець! Тут, як кажуть, без варіантів.

Литвинові протистоятиме на окрузі екс-голова обласної ради Віталій Француз. Які у нього шанси на перемогу? Краще помовчати…

Та ж ситуація і з Чуднівським округом, який не один рік добряче «прикормлює» ще один поважний діяч, який крутиться при владі, але не є членом Партії Регіонів. Це Віктор Развадовський, який займає високі посади в органах внутрішніх справ. Його заслуги перед державою Партією регіонів враховані – провладна партія не висуватиме свого кандидата по Чуднову, віддаючи округ Развадовському.

Ну і тепер округи, по яких йтимуть члени ПР:

Житомир – Сергій Рижук

Голова ЖОДА, керівник обласної організації ПР. Два роки керує Житомирщиною. За цей час ВВП області зросло на 16%, відкрилося багато заводів, фабрик, об’єктів соціальної сфери. Як кажуть, до «мозга кісток» – комсомолець, масовик-організатор. Пишається дружбою з Дмитром Табачником, скандально-відомим своїми освітніми “ініціативами” (які патріотично-налаштовані громадяни кваліфікують, як антиукраїнські) міністром освіти України. Грає на баяні. Інколи може вставити міцне слівце.

За тиждень до з’їзду ПР поширилася інформація що йтиме по Житомиру міський голова Володимир Дебой. Очевидно, Володимира Михайловича вирішили залишити на своєму місці, враховуючи його бажання закінчити розпочате, тобто зробити Житомир квітучим містом, яке не знає, що таке проблеми у комунальній сфері. Ну і плюс, якби Дебоя відправили на вибори і він переміг, то у міськраді вчинився б справжній переполох – ті, хто втратили владу приклали б зусиль для того, щоб її повернути.

Малин – Віталій Журавський

Пішов стежиною екс-мера Житомира Віри Шелудченко – нині активно встановлює дитячі майданчики на окрузі. Вже 30 встановив. Нещодавно вляпався у скандал: громадські організації «Спілка молодих журналістів Житомирщини» та Житомирська філія Комітету виборців України звернулись до Незалежної медіа профспілки України та Інституту масової інформації з проханням дати перше місце в щорічному рейтингу «Вороги преси -2012» депутатові Верховної Ради Віталію Журавському. Цей законопроект пропонує посилити кримінальну відповідальність за образи та наклеп.

«Йдеться ні про що інше як про придушення вільної журналістики через залякування. Всім відомо, що з рівнем правосуддя в країні ця норма стане ні чим іншим як розправою над пресою. Якщо депутати хочуть посилення відповідальності – нехай почнуть із себе», – кажуть житомирські журналісти.

Журавський час від часу потрапляє у поле зору жовтої преси, оскільки часто відвідує столичні світські тусовки. Звідси, мабуть, і ініціативи щодо боротьби з пліткарями.

Коростень: Володимир Пєхов

Ще одна скандальна постать. У нього взагалі «прокол» вийшов: спочатку Пєхов прикормлював округ, по якому йде Журавський, потім його перекинули «ощасливлювати» Коростень.

Пєхов – «акула» сільськогосподарського бізнесу. Він власник одного з найбільших в Україні сільськогосподарських холдингів. Заявляє про те, що бізнес повинен бути соціально-відповідальним, робить щедрі подарунки лікарням та школам.

Та є у Пєхова і таке, про що він афішувати не поспішає. За інформацією вітчизняних ЗМІ депутат Житомирської обласної ради Володимир Пехов, який є главою наглядових рад холдингів «Агрікор» і «Агропрайм», замовчує про те, що ці підприємства проходять процедуру банкрутства, а у зв’язку з розтратою майна компаній – йде слідство.

Мовляв у квартирі одного з відомих українських бізнесменів Павла Овчаренка був проведений обшук. За повідомленнями ЗМІ, обшук проводився за санкцією суду в рамках розслідування справи про розтрату майна компаній, що є заставним майном одного з українських банків.

Керівником «Агрікор» і «Агропрайм» є Володимир Пехов, а поручителем по кредитах – Павло Овчаренко.

“Щоб привласнити багатомільйонні кредити, керівники компаній не соромлячись, реалізовують найсміливіші плани – призначають директором компанії-боржника людину, що знаходиться при смерті, перейменовують вулиці – юридичні адреси компаній, доводять компанії до банкрутства. У той час як правоохоронні органи розшукують кошти, які пропали з підприємств, пан Пехов радує жителів Житомирщини дорогими благодійними проектами – Малинській лікарні – новий рентген-апарат вартістю в 800 000 гривень, школам і лікарням – котельні в холодну зиму. Замовними статтями рясніють випуски обласних і районних газет, – йдеться у широко розтиражованому у ЗМІ повідомленні. Звісно, сам майбутній кандидат від ПР все спростовує.

Бердичів: Олександр Ревега

Підприємець. Займається благоустроєм сіл Бердичівського району. За власний кошт ремонтує дороги, облаштовує алеї, облагороджує цвинтарі. Не обділяє своєю увагою пресу – цього року зібрав бердичівських медійників і разом з ними відзначив день журналіста. Отож, у тому краї Ревега став шанованою людиною. Відповідно, провладна партія висуває його кандидатуру по одномандатному мажоритарному округу.

Протистоятиме йому ще один діяч – Павло Жебрівський, який має крупний фармбізнес, за рахунок чого зробив «ляльку» з села Немиринці Ружинського району, відомий у тих краях меценат, відроджувач українських традицій. Боротьба очікується серйозна.

Сергій Фещенко