Результат виборів визначено заздалегідь, – житомирські експерти

Житомирський політтехнолог Андрій Лактіонов переконаний, що результат виборів до Верховної Ради України визначений заздалегідь.

Тиждень тому на засіданні медіа-клубу руху “Чесно”, експерт зпрогнозував, що провладна партія по списках отримає 90 мандатів (плюс-мінус 5). Сьогодні ж під час чергового засідання експертного клубу Лактіонов порахував кількість мажоритарників, які можуть пройти до ВР від ПР – 170.

Рахуємо: 170+90=260. Цифра майже залізна. Далі регіонали запрошують до “констуктивної співпраці заради України” депутатів-самовисуванців, мажоритарників, на яких можна натиснути, політсили ліберального спрямування (типу партій Кличка та Королевської, якщо звісно ж ті пройдуть до парламенту), і своїх старих-добрих друзяк-опозиціонерів комуністів, яким нинішня соціологія на тлі їх гордої і омріяної самотності на лівому електоральному фланзі (відсутність конкурентів у особі соціалістів і литвинівців) пророкує ледь не 10% по спискам. Нескладно тут побачити конституційну більшість – 2/3 депутатського корпусу парламенту, а саме 300 голосів.

Нагадаємо, керівник Житомирщини і по “сумісництву” головний регіонал нашої області Сергій Рижук на обласному з’їзді ПР перед стартом виборчої кампанії впевнено заявив, що регіонали можуть розраховувати на конституційну більшість.

Результат забезпечувався тоді, коли приймався новий закон про вибори, – переконані експерти. Політолог Віктор Радчук каже, що махінації, які застосовуються, ми не побачимо і доказати щось буде просто неможливо. “Майстерність маніпуляцій доходить до такого рівня, що вони закладалися ще на рівні фундаменту нового виборчого закону”, – каже експерт.

– Констуційна більшість для Партії Регіонів як ніколи близька, – каже житомирський журналіст Валерій Івановський. – Разом з нею є близьким обрання Президента (типу надовічно) у парламенті, остаточне перетворення України в кланову державу з абсолютно штучною, керованою, бутафорською “демократією”.

Позиції опозиції за таких реалій я не побачив. Так само як ідейних політиків. Я бачу людей, яким треба бути при владі, – стверджує Лактіонов.