Сільський футбол на Житомирщині доріс до рівня Кубка Чемпіонів

11 серпня вперше на Житомирщині стартує розіграш кубку чемпіонів області.

Напередодні старту турніру Репортер Житомира поспілкувався з ініціатором проведення змагань головою Житомирської районної федерації футболу Павлюком Русланом Віталійовичем.

Руслане Віталійовичу розкажіть докладніше, що це має бути за турнір?

– В розіграші кубку чемпіонів візьмуть участь чемпіони районів Житомирської області. І хочу звернути увагу на те, що це будуть не збірні команди районів, а саме переможці чи призери районних змагань, сільські команди, які не беруть участі в обласному чемпіонаті.

– Як з’явилась ідея проведення даного турніру?

– Така ідея з’явилась давно. Ще в 2010 році Житомирська районна федерація футболу була ініціатором подібного турніру. Тоді нам вдалося залучити 8 команд, а переможцем стала команда Андрушівського району.

Звичайно, нам хотілось розширити кількість учасників. І ось після довгої підготовки, консультацій з районними федераціями, представниками обласної влади нам вдалось зібрати ці команди – чемпіонів районів області.

Хто надавав допомогу у підготовці до турніру?

– Я дуже вдячний за допомогу та підтримку у підготовці до турніру першому заступнику голови обласної ради Арешонкову В.Ю, який дуже активно нам допомагає , голові обласної організації ФСТ «Колос» Марчуку К.К., голові обласної Асоціації сіл та селищ Сокальському С. В. та іншим представникам організаційного комітету, які дійсно вболівають за розвиток футболу та спорту.

В чому полягає головна ідея проведення такого змагання?

– Головна ідея полягає в тому, щоб сільські команди, в яких грають місцеві гравці могли спробувати свої сили в іграх з подібними командами інших районів. Не секрет, що команди, які грають в чемпіонатах області, комплектуються в основному міськими гравцями, які в своїй більшості не проживають в населеному пункті, який представляє команда. Ми ж ставимо за мету розвиток саме сільського, масового футболу. Даними принципами ми керуємось у проведенні чемпіонату в Житомирському районі. Згідно регламенту розіграшу кубку чемпіонів команди мають бути укомплектовані місцевими гравцями згідно прописки в паспорті.

– І який же регламент змагання?

– Турнір проводиться за кубковою системою, тобто ігри на виліт. Згідно жеребкування команди розділені на пари і проведуть по дві гри – на власному полі та на полі суперника. Ігри відбуватимуться в суботу о 16 годині. Детальне висвітлення турніру відбуватиметься на сайті Житомирської районної федерації футболу www.ffzt.org.ua. Тож запрошуємо усіх любителів футболу завітати на матчі кубку чемпіонів Житомирської області.

Розклад матчів першого етапу 11 серпня

ФК «Моноліт» (с. Горщик, Коростенський р-н) – ФК «Колос» (с.Путиловичі, Лугинський р-н)
Стадіон: «Локомотив», м. Коростень, 16.00

ФК «Случ» (смт. Любар) – ФК «Миропіль» (с. Миропіль, Романівський р-н)
Стадіон: «Колос», смт Любар, 16.00

ФК «Пулини» (смт. Червоноармійськ) – ФК «Луч» (с. Велика Хайча, Овручський р-н)
Стадіон: «Колос», смт Червоноармійськ, 16.00

ФК «Чижівка» (с. Чижівка, Новоград-Волинський р-н) пропускає

ФК «Новоселиця» (с. Новоселиця, Попільнянський р-н) – Радомишльський р-н
Стадіон: смт. Попільня, 16.00

ФК «Статус» (смт.Ружин) – ФК «Червоне» (смт.Червоне , Андрушівський р-н)
Стадіон: с. Заріччя, 16.00

ФК «Руден» (смт. Черняхів) – ФК «Оріон» (смт. Нова Борова, Володар-Волинський р-н)
Стадіон: смт. Черняхів, 16.00

ФК «Рея» (с. Рея, Бердичівський район) – ФК «Здвиж» (смт. Брусилів, Брусилівський р-н)
Стадіон: с. Рея, 16.00

ФК «Куліші» (с.Куліші, Ємільчинський р-н) – ФК «Танкіст» (смт Новогуйвинське, Житомирський р-н)
Стадіон: смт. Ємільчино, 16.00

Матчі-відповіді відбудуться 18 серпня о 16.00 год.