Спека на Житомирщині: пожежники гасять, прокуратура – контролює

Гасіння пожежі на торфовищах в Олевському районі відтепер під контролем прокуратури Житомирської області.

31 липня, у прокуратурі області відбулася нарада прокурорів міст і районів та прирівняних до них прокурорів, інформує прес-служба прокуратури області. Прокуратура вирішила посилити правозахисну діяльность, у сфері пожежної безпеки. Тобто відтепер прокуратура пильно слідкуватиме наскільки ефективно пожежники борються з вогнем.

Загоряння торфовищ, що сталося на землях запасу Новоозерянської селищної ради, які надані в оренду Озерянському торфозаводу, що в Олевському районі, наразі локалізовано. Вже загасили 1 гектар. Горить ще 8. Для гасіння пожежі залучено 6 одиниць основної і спеціалізованої техніки та 30 чоловік особового складу підрозділів ТУ МНС.

Встановлено, що пожежа виникла на відстані близько 2–х кілометрів до найближчого населеного пункту – смт. Новоозерянка. За повідомленням ТУ МНС України у Житомирській області, загрози лісовим масивам, сільгоспугіддям та навколишнім житловим будинкам немає.

За попередньою інформацією, причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем. Пожежники працюють безперервно під контролем прокуратури.