Тепер у Житомирі воду не хлоруватимуть

Вчора, 22 серпня у Житомирі відбулось відкриття хлораторної водопровідно-насосної станції 2-го підйому КП «Житомирводоканал».

Житомир – одне із перших міст в Україні, якому вдалося за кращими європейськими технологіями модернізувати обладнання водоканалу. За словами міського голови Володимира Дебоя, у Москві така ж система очистки води вводитиметься з 1 вересня.

«Реалізація цього проекту була б неможливою без підтримки із боку держави. 4 млн.грн. – це фінансування із державного бюджету. Ще 1,3 млн.грн. виділено із бюджету міста», – поінформував керівник міста.

Зазначимо, що новітнє обладнання має високий економічний ефект

Таким чином у Житомирі вже вирішена проблема якості питної води.

“У наступному році ми замінимо усі труби водопостачання, які йдуть до ваших будинків. Якщо раніше це було неможливим через низьку якість води, то відтепер – цілком реально”, – повідомив губернатор Житомирщини Сергій Рижук.

Новітня система очистки, підвищить якість води: використання новітньої технології гіпохлориту натрію дозволяє боротися з високим умістом марганцю у воді в період її цвітіння, а також зменшує кількість хлорорганічних з’єднань

Гіпохлорит натрію безпечний у використанні і утворює менше побічних продуктів хлорування у воді. Водопровідна вода стане кращою за низкою показників, що підтверджено проведеними дослідженнями. Вода, очищена за допомогою гіпохлорит натрію, не несе шкоди здоров’ю.

Проектні рішення модернізації і заміни обладнання існуючої споруди дезінфекції питної води є однією зі складових поліпшення умов проживання населення міста

Характеристика проекту:

Вартість будівництва – 5,3 млн.грн., у т.ч. 1,3 млн.грн. із міського бюджету.

Економічний ефект – 1,8 млн.грн. в рік.
Термін окупності – 3,2 роки.

Замовник: головне управління ЖКГ та енергозбереження ОДА.

Генеральний підрядник: ПрОТ «НВФ “Екологія України”».

“Це не останні проект для підвищення якості водопостачання. На черзі – забезпечення його надійного постачання від річки до станції другого підйому шляхом проведення ще однієї гілки водогону”, – сказав Володимир Дебой.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради