У Житомирі пенсіонерка хоче жити у кімнаті, яку не хоче приватизовувати

Нагадаємо, у середу, 15 серпня біля міської ради пікетували представники ВО “Свобода”. Активісти відстоювали конституційні права, які на їх думку були грубо порушені чиновниками та суддями міста.

Влада Житомира оприлюднила свою версію ситуації довкола пенсіонерки, яка втрапила у халепу. В управлінні житлового господарства міської ради кажуть, що житловий будинок № 6 по вул. Черняховського не перебуває у комунальній власності міста, а знаходиться на балансовому обліку та обслуговуванні ДП «Житловик» фірми ВАТ «Житомирінвест».

Мешканці в даному будинку проживають на підставі ордерів, які видавалися адміністрацією підприємства та арбітражним керуючим.

Олена Степанюк згідно ордера про надання жилої площі та реєстраційного запису у паспорті зареєстрована та проживає у кімн. №10 по вул. Черняховського,6. Прокуратурою Житомира двічі були проведені перевірки неправомірних, на думку Степанюк, дій службових осіб ДП «Житловик» фірми ВАТ «Житомирінвест», КП «Житомирське обласне, міжміське бюро технічної інвентаризації», відділу приватизації управління житлового господарства міської ради при приватизації гр. Загільським Ю.М. квартири №11 по вул. Черняховського, 6.

За результатами проведених перевірок прокуратурою Житомира 07.07.2011р та 10.02.2012 було прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи відносно вищевказаних посадових осіб, за відсутності в їх діях складу злочину.

За рішенням Корольовського районного суду від 27 квітня 2012 року по справі №2-3078-12 в позові заступника прокурора Житомира в інтересах Степанюк до Житомирської міської ради, управління житлового господарства Житомирської міської ради, ДП «Житловик» ВАТ фірми «Житомирінвест», Загільського Ю.М., Письменної Н. В., Загільського Н. Ю., Письменної К. Ю., (треті особи Безрук О. В., Сахневич Т. Є., Сахневич С. Є.) відмовлено в повному обсязі за безпідставністю.

Ухвалою апеляційного суду в Житомирській області від 20.06.12 апеляційну скаргу Олени Степанюк на рішення Корольовського районного суду Житомира від 27.04.12 відхилено, а рішення Корольовського районного суду залишено без змін.

Одночасно повідомляємо, що у відділі приватизації державного житлового фонду управління житлового господарства міської ради та КП “Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації” право власності на кімн. №10 по вул. Черняховського, 6 не зареєстровано.

Жінці неодноразово пропонувалося приватизувати кімн. №10 по вул. Черняховського,6. Але до сьогоднішнього дня до відділу приватизації житлового фонду міської ради Олена Степанюк не надані відповідні документи для приватизації кімн. 10 по вул. Черняховського,6.