У Житомирі пенсіонерку виселяють з кімнати, в якій вона прожила 48 років

Сьогодні, 15 серпня біля міської ради пікетували житомиряни.

Люди жаліються на чиновників та суддів, які лишили їх без даху над головою.

Олена Степанюк 1939 року народження, дитина війни, інвалід 2 групи. З 1964 року проживає в Житомирі за адресою вул.Черняхівського 6 кв.10.

У 2008 році згідно з рішенням міськвиконкому будинку № 6 по вул. Черняхівського було надано статус житлового з правом приватизації своїх квартир мешканцями будинку. Цього ж року знайомий чоловік запропонував зробити в її кімнаті № 10 ремонт, надавши їй право тимчасово мешкати в кімнаті № 11 вищевказаного будинку. Після проведення ремонту в кімнаті № 10, бабусю не було допущено до її помешкання, двері замурували.

Олені Іванівні запропонували і надалі проживати в кімнаті № 11, яка на той момент вже була приватизована даним громадянином разом із іншими кімнатами, включаючи кімнату № 10

Жінка звернулася в Прокуратуру Житомира. Після чого заступником прокурора міста був направлений позов до суду з приводу визнання недійсним свідоцтва про право власності чоловіка на кімнату № 10, в якій з 1964 року проживала Степанюк.

27 квітня 2012 року Корольовський районний суд Житомира відмовив у позові заступника прокурора за безпідставністю. 20 червня 2012 року Апеляційний суд Житомирської області відхилив апеляційну скаргу Степанюк і рішеня Корольовського районного суду залишив без змін.

“Таким чином було грубо порушене конституційне право громадянки України Олени Іванівни Степанюк, дитини війни, яка відбудовувала Житомир у важкі післявоєнні часи, а сьогодні на собі відчула “покращення життя вже сьогодні”, фактично залишившись одна без житла, кинута напризволяще”, – сказав під час виступу голова Житомирської міської організації ВО “Свобода” Михайло Сліпченко.