У Житомирі прокуратура захищатиме малий бізнес від поганих чиновників

Прокуратура Житомирщини порушила 2 кримінальні справи, внесла 42 документи реагування органам державного контролю, притягнула до дисциплінарної відповідальності 15 посадових осіб.

Так, прокуратура захищає бізнес від поборів збоку контролюючих органів.

Встановлено численні порушення:

1. Недодержання вимог чинного законодавства при застосуванні запобіжних заходів до суб’єктів господарювання (зупинення експлуатації будівель, споруд, окремих приміщень).

2. Надання правоохоронними органами безпідставних доручень органам державного контролю щодо проведення перевірок суб’єктів малого та середнього бізнесу.

3. Порушення вимог адміністративного законодавства під час притягнення до відповідальності посадових осіб суб’єктів господарювання.

4. Виявлено факти кримінального характеру – вимагання службовими особами контролюючих органів хабарів у суб’єктів господарювання.

У прокуратурі запевняють, що роблять усе для того, щоб тиск збоку правоохоронних та контролюючих органів на підприємництво був мінімізований.

Якщо ви підприємець і вас довели до “ручки” безпідставними перевірками і вимаганнями хабарів, телефонуйте у прокуратуру. Телефон «гарячої лінії» – 47-28-51. За цим номером повідомляйте про факти незаконного втручання у діяльність підприємств, установ, організацій та інших господарюючих суб’єктів з боку контролюючих та правоохоронних органів. І висока ймовірність того, що посадовця, який, втративши страх, чинить свавілля, швиденько поставлять на своє місце.