У Житомирі затримали неадекватного покупця з 9-ти міліметровим пістолетом

Що саме збирався придбати чоловік і навіщо для цього прихопив вогнепальну зброю, наразі з’ясовують працівники міліції.

У п’ятницю двоє працівників спецпідрозділу групи затримання УДСО при УМВС України в Житомирській області поверталися після занять зі службової підготовки. Інспектори уже переодяглись у цивільний одяг й прямували додому. Увагу чоловіків привернув незнайомець, який активно розмахував руками у магазині, пояснюючи продавцеві, що саме хоче купити. Точніше не стільки він сам, як те, що позаду із-за ременя його штанів майнув предмет схожий на зброю.

Інспектори підійшли до чоловіка й, назвавшись працівниками міліції та пред’явивши посвідчення, попросили надати свої документи. Реакція активного покупця була вкрай неадекватною. Він, різко відштовхнувши одного з них, намагався втекти, проте не встиг і був затриманий міліціонерами.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Богунського РВ УМВС України в Житомирській області, працівники якої задокументували наявність у чоловіка вогнепальної зброї у вигляді пістолета. Як з’ясувалось згодом, затриманий є 33-річним жителем обласного центру, ніде не працює і раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Експертний висновок спеціалістів Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС підтвердив, що пристрій, вилучений у затриманого на місці події, є короткоствольною вогнепальною зброєю – гладкоствольним самозарядним пістолетом калібру 9 мм., виготовленим шляхом внесення саморобним способом конструктивних змін в заводський екземпляр стартового пістолету та придатним для стрільби.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області