Усім “покращення”: у районах Житомирщини влада відкриває аптеки з дешевими ліками

В Андрушівці відкрито ще одну соціальну аптеку мережі ТОВ «Первоціт-фарм».

Діяльність обласних представництв мережі соціальних аптек ТОВ «Первоціт-фарм» уже зосереджена у містах Житомир, Коростень, Олевськ і селищі Романів. А 9 серпня відбулося відкриття однієї з таких аптек в Андрушівці (у районі діє ще три аптечні заклади ТОВ «Первоціт-фарм»).

До урочистостей долучилися заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, голова Андрушівської районної ради Олександр Мельник, а також співвласники підприємства «Первоціт-фарм» Микола Поліщук і Валерій Мартинюк.

«Відкриття ще однієї аптеки мережі „Первоцвіт-фарм“ є гарним прикладом соціального партнерства між підприємцями та владою, зокрема місцевою – районною радою, районною державною адміністрацією”, – каже Долгих. За його словами, місцева влада на чолі з головою райради зобов’язані вжити заходів для надання більшого пільгового тарифу керівникам фірми, що сприятиме здешевленню фармацевтичної продукції.

При цьому заступник очільника області наголошує на тому, що будь-яка аптека може отримати статус соціальної лише за умови, якщо націнка на медпрепарати не перевищує 10 % від гуртової ціни.

В якості подарунку Ярослав Долгих і голова благодійного фонду «Людяність» Юрій Журбенко передали аптеці партію медикаментів, інформує прес-служба облдержадміністрації.