Закриття сезону у таборі “Супутник”: булочки, дівчата, губернатор, світле майбутнє

Сьогодні дитячий табір “Супутник”, який розташовується у мальовничому Богунському лісі, закриває літній оздоровчий сезон.

Увечері діти розпалять величезне багаття. Будуть хороводи, конкурси, нагороди – все, те прекрасне, що може бути у таборі. А далі вони роз’їдуться по домівках. Треба готуватися до школи.

Директор табору Любов Ковальчук не стомлюється радіти за розвиток “Супутника”. Каже, як тільки табір передали з балансу ЖТТУ КП “Рекламі”, справи пішли угору. Цьогоріч табір вперше вийшов на самоокупність. А це серйозне досягнення, зважаючи на те, що до цього життя у ньому ледве жевріло і стояла реальна загроза того, що базу просто-напросто роздерибанять.

Зараз все по-іншому. У гуртожитках де живуть діти – нові меблі, ремонти. Батькам все менше приводів задавати питання типу: “За що ми платимо гроші?”. Табір виходить на солідний рівень. Цього року на його підготовку до літнього сезону витрачено 392 тисячі гривень. Це більше ніж за минулі роки. Та й цьогорічний дохід від реалізації путівок – 1 мільйон 432 тисячі гривень. Це у два рази більше ніж 2 роки тому.

Але на досягненнях адміністрація табору та його балансоутримувач КП “Реклама” не зупиняються. Цього року в “Супутнику” почали випікати власний хліб – булочки, кондитерські вироби, випічку. Все – руками кухарів. Дуже смачно і головне – економно. Діти харчуються 6 разів на день (2 сніданки, обід, полуденок, 2 вечері).

Життя у таборі таке насичене, що діти не хочуть на вихідні їхати додому. Про таку волю дома вони можуть лише мріяти. Тому зрозуміло, що чекають наступного літа, щоб знову сюди потрапити хоч на одну зміну.

Вартість путівки на 21 день – в “районі” 1700 гривень. Але половину оплачує фонд соцстраху. У таборі облаштовано гуртожиток для відпочинку дітей-інвалідів з батьками. Створено усі умови, щоб вони відчували себе рівними серед рівних.

Керівник КП “Реклама” Володимир Шуст поставив собі за мету зробити дітям басейн. У таборі є басейн, але він не функціонує. Дітям немає де купатися, а це проблема. “Декілька разів на літо їх організовано вивозили купатися у Гідропарк, але це ж не вихід – дорого і складно організаційно, – каже Шуст.

До наступного літа басейн можливо зроблять. Вже визначено відповідні розміри чаші і вартість робіт.

На закриття сезону приїхав губернатор. З мером.

Міський голова розказав керівникові області про плани міської влади щодо розвитку “Супутника” як оздоровчого центру, який функціонуватиме круглий рік

Далі – урочиста частина. Перекличка. Вітання гостям. Вітання гостей. Нагороди. Обіцянки. Державний Гімн і зняття державного прапору, як символ завершення сезону.

Міський голова Володимир Дебой: табір працюватиме круглий рік!

Діти розходилися готуватися до вечірнього вогнища, а міський голова і очільник області інформували через журналістів громадськість про те, яким же стане табір “Спутник” у найближчий час.

Виявляється, його чекає світле майбутнє. Влада і надалі вкладатиме у табір гроші. Тут буде потужна муніципальна база відпочинку для дітей Житомира. Зведуть нові корпуси, бо ті що є вже не взмозі прийняти усіх бажаючих. “Після закриття літнього сезону життя у “Спутнику” не зупинятиметься, так як це було раніше, – каже Дебой. – Тут розміщуватимуть делегації іноземних країн, спортсменів. А на осінні шкільні канікули “Спутник” прийме табірну зміну. Це буде вперше. До цього діти тут відпочивали лише літом”.

Але і це ще не все. Міський голова вже бачить “Спутник” як зимовий спортивно-оздоровчий табір. Тут будуть ковзанка і лижі. Але для цього треба здійснити роботи з доведення опалення і утеплення корпусів.

Губернатор Сергій Рижук, якого Партія регіонів (обласний осередок якої на Житомирщині він очолює) відправила на мажоритарні вибори, теж випромінював оптимізм. А якже по іншому? Каже, і можливості у нас є, і гроші знайдуться, головне що у наявності бажання робити добро для наших онуків (яких ми, за спостереженням глави області любимо більше ніж дітей). А ще Сергієві Рижукові дуже сподобався лозунг одного із загонів про те, що треба триматися разом, що нас не здуло.

– Нам справді треба конче триматися разом, щоб нас не здуло, – осмислено заявив у таборі “Супутник” Сергій Рижук.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Отакі гарні вожаті у “Супутнику”. Зустрічають короваєм дорогих гостей

Булочки. Made in Sputnik

Прогулянка на свіжому повітрі

… і, до роботи

Сергій Рижук: “Онуків ми любимо більше ніж дітей. Тому все що ми робимо, ми робимо для вас”

Директор табору отримала грамоту від губернатора

Вона це заслужила

Міський голова теж вручав нагороди

Далі – гімн України і зняття Державного Прапора

Коли звучить національний гімн, житомирські журналістки прикладаючи руку до серця, натхненно пишаються тим, що вони українки

Традиційне випускання повітряних куль

Ну і не менш традиційне фотографування з дітками

З губернатором – окремо.

Сергій Фещенко