Житомирські школи 100% готові до нового навчального року: фото

Сьогодні, під час конференції педагогічних працівників Житомира, міський голова Володимир Дебой повідомив, що вже зараз всі школи у 100% готовності до нового навчального року.

За ініціативи очільника міста та батьківських колективів у школах Житомира проведені ремонти, вставлені нові віконні блоки, комп’ютерні класи забезпечені необхідним обладнанням.

Репортер Житомира поцікавився у міського голови, які ж ремонтні роботи були здійснені у школах та скільки на це пішло коштів?

– З міського бюджету школам Житомира була надана серйозна підтримка. Тільки цього року на ремонт навчальних закладів було виділено 8,6 мільйонів гривень. За допомогою інвесторів ми змогли відремонтувати спортивні майданчики. Поки що таких у місті тільки п’ять. За якими критеріями вони відбиралися? А все дуже просто: ми оглядами спортивні майданчики міста, дивилися в якому стані вони знаходяться, ініціатива директорів також дуже нам допомогла, – сказав Володимир Дебой.

Зазначимо, що вже з 1 вересня цього року у місті вводяться нові державні стандарти, які мають інтегруватися в Європейський освітній простір

Це певні курси, які дозволять знати одну з іноземних мов та користуватися комп’ютерами.

Міський голова Володимир Дебой повідомив, що поступово школи будуть приводить в належний вигляд: утеплювати, ремонтувати та забезпечувати відповідним інвентарем.