Геннадій Зубко: “Держава збирає податки, нічого не повертаючи людям”

21 вересня в Житомирі відбулася зустріч кандидатів в народні депутати від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Олександри Кужель та Геннадія Зубка з приватними підприємцями міста Житомира.

Геннадій Зубко закликав всіх підприємців до діалогу та гуртування, адже нинішня ситуація в державі та в економіці змушує всіх, хто працює, не жити, а виживати.

«Приватні підприємці в Житомирі з’явились після того, як розвалились заводи – гіганти, такі як Хімволокно, Станки – Автомати, Льонокомбінат та інші. Тоді, приватний бізнес виживав. Зараз створили таку ситуацію, що ми знову вимушені виживати – непомірні податки, ненаситні корупціонери і недолугі державні рішення не дають розвиватися.

Сьогодні держава переклала свої зобов’язання на плечі платників податків – люди роблять відрахування в бюджет, але потім все одно вимушені за все платити ще раз – за школу, за лікарню, за ремонт в будинку, наче жодних податків в країні не сплачується. І тільки наша небайдужість може виправити цю ситуацію», – сказав Геннадій Зубко.

Приватні підприємці відгукнулися на пропозицію Зубка і обрали координатора, який підтримуватиме в подальшому зв’язок між підприємцями та народними депутатами.

Олександра Кужель розповіла на зустрічі про «три цвяхи в труну підприємництва» всієї України, які «забила» влада протягом останнього місяця.

«Перше – це компанія «Хлібінвест». В його статутний капітал внесли всі державні зерносховища. А нещодавно 99% цієї державної кампанії були передані невідомій кіпрській компанії. Друге – це створення земельного банку. Схема та ж сама. У статутний капітал земельного банку внесуть всі державні землі сільськогосподарського значення, всі заповідні землі та дно територіальних морів. Третім «цвяхом» є те, що Янукович підписав закон про видобуток сланцевого газу.

В Америці відмовились від такого видобутку, тому що там пропадала питна вода, гинуло все живе та за рік з території втекли всі люди – із кранів текла вода, яка горіла. У тій воді було знайдено 539 небезпечних хімічних елементів. Таке враження, що жоден із тих, хто підписував ці закони далі в Україні жити не збирається», – розповіла Олександра Кужель.