У Коростені чорнобильці хочуть аби прокуратура зайнялася перевіркою псевдоліквідаторів

Сьогодні, 12 вересня, члени громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» надіслали листа до Коростенської прокуратури.

Ліквідатори хочуть аби у прокуратурі їм допомогли виявити незаконних чорнобильців, які на їх думку, грабують державу отримуючи пільги.

«Хочемо повідомити Вам, що в Коростені кількість псевдоліквідаторів та псевдоінвалідів неможливо визначити через встановлення законної видачі посвідчення, тому що в управління праці та соцзахисту населення Коростенської міської ради не надає списки для ознайомлення жодній громадській організації та ЗМІ. Конфіденційність, яку начебто захищає Закон, в даному випадку абсолютно не виправдана. Адже в місті існують вже династії псевдоінвалідів. Тому перевірка списків є необхідною потребою сьогодення.

Вважаємо також за необхідне донести до Вашого відома про доцільність прокурорської перевірки розподілу санаторно-курортних путівок, які надходять в Коростенський УПСЗН.

Головне управління праці та соц. захисту населення при Житомирській ОДАдм., посилаючись на МСоц.Пол. стверджує, що «в Житомирській області надані санітарно-курортні путівки для здійснення оздоровлення та лікування постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи громадян віднесених тільки до 1 та 2 категорій».