Аварії на тепломережах у Житомирі усуватиме нова техніка. ФОТО

Автопарк КП “Житомиртеплокомуненерго” не оновлювався роками.

Старі екскаватори, крани, аварійні машини постійно виходили з ладу – ремонт обходився у кругленьку суму. Не кажучи вже про те, що працівникам підприємства доводилося працювати з застарілою, незручною технікою.

Автопарк треба було оновлювати. І перші кроки сьогодні зроблено. На території РК-6, що на Жуйка в ряд виставлено 5 одиниць сучасної техніки, за допомогою якої аварійні бригади оперативніше ліквідовуватимуть пориви тепломереж.

2 аварійні “Газелі” цілодобово нестимуть чергування. Вони тільки з виду звичайної конструкції. Всереди ці машини обладнані усім необхідним для забезпечення ремонтників теплотрас усім необхідним.

2 нових екскаватора. З їх допомогою здійснюватимуться розкопки у місцях поривів. Техніка найновіша. Трактори можна використовувати і за іншим призначенням. У період активних снігопадів цю техніку можна залучати до очищення міста від снігу, оскільки вона оснащена ковшом.

Автокран. Без його допомоги не можна підвісити жодної труби. Тепер комунальникам буде за допомогою чого ліквідовувати аварії на теплотрасах.

Загальна вартість закупленої спецтехніки – 1 мільйон 732 тисячі 57 гривень. Директор КП “Житомиртеплокомуненерго” Дмитро Рогожин зазначає, що за рахунок економії коштів на ремонти та паливо, окупність придбання цієї спецтехніки складає 3-4 роки. Далі – прибуток.

Рогожин зазначає, що можливість оновити автопарк з’явилась після того, як міська рада поповнила статутний фонд КП “Житомиртеплокомуненерго”.

Міський голова Володимир Дебой, який відвідав сьогодні зранку РК-6, оглянувши техніку, зазначив, що підприємство виходить на новий рівень свого розвитку. Завдяки злагодженій роботі органів влади, споживачі отримають тепло у свої домівки, а тепловики – скоротять витрати на утримання спецтехіки і зможуть направити їх на подальший розвиток.

Нова техніка, придбана за кошти міського бюджету

Міський голова оглянув салон аварійної машини тепловиків

Екскаватор може не лише копати ями, а й чистити сніг

Водій автокрану каже, що такої техніки чекав не одне десятиліття