На Житомирщині 13-річного юнака підозрюють у замаху на вбивство

У суботу, 29 вересня до Романівської міліції надійшла тривожна інформація. По телефону повідомили про замах на вбивство жінки.

На місце події негайно виїхали правоохоронці. З’ясувалось, що у потерпілої дійсно на тілі свіжі різані рани голови, верхньої частини тулуба, передпліч та декілька проникаючих поранень грудної клітини. Жінку було негайно доправлено до реанімаційного відділення районної лікарні.

З’ясувалося, що того ж дня, близько 14.00, до будинку пенсіонерки зайшов 13-річний парубок. Він попросив показати місце, де жінка збирає гриби. Пенсіонерка погодилась і разом з хлопцем, прихопивши ніж та корзину, пішли до лісу.

Однак у лісовому масиві, неподалік селища Романова, хлопець несподівано вихопив ніж з рук жінки та кинувся на неї, наносячи один за одним удари. Пенсіонерка, як могла оборонялась, і почала голосно кликати на допомогу, чим, напевно, злякала нападника і не дала довести його намір до завершення. Хлопець кинувся тікати в ліс.

Жінка ж, ледве діставшись додому, розповіла все рідним. Підозрюваного знайшли та затримали за декілька годин.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 15, ч.1 ст. 115 Замах на вбивство Кримінального кодексу України, про це Репортерові Житомира повідомила співробітник СГЗ УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Підозрюваний, учень 8 класу, уже давно перебуває у полі зору правоохоронців. Зокрема, на завтра, 2-го жовтня заплановане судове засідання по розгляду справи, де парубок є обвинуваченим у вбивстві 45-річної односельчанки, яке сталося 1 травня цього року.