На Житомирщині кандидат в депутати пішов шляхом Черновецького?

Продуктові набори від кандидата в народні депутати роздавали в Олевську (ОВО №64). Цей факт зафіксували спостерігачі Громадської мережі Опора.

На гарячу лінію Опори надійшло повідомлення про те, що 23 жовтня в Олевську по вулиці Леніна, 10 невідомі особи з трьох автомобілів перевантажували подарункові пакети від кандидата в народні депутати від Партії регіонів по 64 мажоритарному округу Володимира Пехова. А вже 24 жовтня на цьому ж місці спостерігачі побачили це на власні очі (на фото).

Очевидці стверджують, що процедура прийому-передачі пакунків по вулиці Леніна відбувається ледь не щодня. Приналежність до кандидата визначити було не важко: одного дня пакети мали логотип руху «Відродимо Полісся», який очолює Володимир Пехов, а іншого — звичайні, проте з тим самим вмістом.

Як з’ясувалося, подарункові пакети складалися з кілограма гречки, рису, цукру, макаронів та літра олії

Такий передвиборчий продпакет розповсюджується протягом останнього місяця в Овруцькому, Лугинському, Коростенському та Овруцькому районах.

Опора наголошує, що непрямий підкуп виборців є прямим порушенням ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів», у якій забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

Джерело: Мій Коростень