На Житомирщині правоохоронці затримали жінку, яка вбила лебедя

8 жовтня, на березі водойми в селі Словечно ще з обіда засіла весела компанія: двоє чоловіків та жінка, а з ними і неповнолітній син молодиці.

Старші пили, а молодші підгодовували ручних лебедів.

Уже декілька років ці птахи гніздяться неподалік водойми. Цього літа у лебединої пари – п’ятеро молодих лебеденят, які до осені стали майже дорослими птахами.

Місцеві дітлахи та дорослі, часто приходять до озера, аби помилуватись природною красою та погодувати з рук птахів. Ті, звикли до такого бережного ставлення та гуртом підпливають до берега.

Того дня, підвечір, добре хильнувши спиртного, компанія стала поглядати у бік лебедів. Раптом з гурту піднялась жінка й за мить схопила за шию птаха, якого поряд годував її син. З силою виволікши його на берег – скрутила шию.

Свідком цієї події, окрім лихих відпочивальників, стала місцева жителька, яка поверталася додому. Жінка, зрозумівши, що одна з компанією п’яних не впорається, кинулась за допомогою до сільської ради. У цей час там знаходився і дільничний інспектор. Про це Репортерові Житомира розповіли у прес-службі СГЗ УМВС України в Житомирській області.

Як розповів начальник відділення міліції с. Словечного Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області Віталій Боровський, затримали вбивць птахів уже, коли ті були напівдорозі додому. Лиходії кинулись тікати, не забувши при цьому завантажити мертвого птаха до коляски мотоцикла одного з чоловіків.

Згодом, під час з’ясування всіх обставин, винуватиця, яка, була в стані сильного алкогольного сп’яніння, спочатку намагалась переконати міліціонерів, що не причетна до вбивства лебедя. Однак потім визнала свою вину, проте пояснити навіщо вона це зробила – не змогла.