На Житомирщині з банківського вкладу засудженого чиновника примусово стягнено мільйон Євро на користь держави

Прокуратура області забезпечила стягнення до бюджету 1 млн євро.

Гроші вже надійшли на валютний рахунок до Державної казначейської служби України.

Таким чином виконано вирок суду про конфіскацію банківського вкладу екс-голови Брусилівської райдержадміністрації, засудженого за корупційні діяння.

Установлено, що банк, як зацікавлена сторона, через суд блокував зняття накладеного судом арешту з банківського рахунку з метою ухилення від конфіскації коштів до бюджету. За принципової позиції прокуратури області 18 жовтня 2012 року кошти надійшли до бюджету.

Як повідомлялося раніше, за отримання хабара в особливо великих розмірах, екс-голову райдержадміністрації засуджено до 9 років ув’язнення з позбавленням на 3 роки права обіймати посади в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування і з конфіскацією усього майна, у тому числі 1 мільйона євро.

На підставі ст. 54 КК України його також позбавлено 5 рангу 3 категорії посадової особи місцевого самоврядування. Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за скаргою засудженого та його адвоката переглянуто кримінальну праву та покарання залишено без змін.