Раупов і Зубко: “Ми розпочали історію спільних перемог”

Тепер опозиція на Житомирщині має більше шансів на перемогу.

У цьому переконані голова обласної організації ПП “УДАР” Рустам Раупов та голова ВО “Батьківщина” на Житомирщині Геннадій Зубко.

Читайте: УДАР зняв Давиденка заради перемоги Зубка

Нагадаємо, 14-го жовтня на з’їзді ПП “УДАР Віталія Кличка” на Житомирщині було знято двох кандидатів. Це Сергій Дмитренко по 64 виборчому округу (Коростень) та Роман Давиденко – по 62-му (Житомир). Давиденко знявся, щоб не завадити перемозі Геннадія Зубка, який лідирує у Житомирі за оприлюдненим соцдослідженням центру Разумкова.

Читайте також: В Житомирі на парламентських виборах лідирує Об’єднана опозиція. Перемагає Зубко

___________________________________________________________________________________________

Були проведені дослідження. Чий кандидат набирає більше, на користь того партнери по опозиції знімають своїх кандидатів. Таким був наш принцип. І ми його дотрималися!, – заявив Раупов.

____________________________________________________________________________________________

Декілька днів тому Геннадій Зубко на прес-конференції у Житомирі наголошував на тому, що другого місця на мажоритарці немає. Опозиціонери, якщо вони такими справді являються, а не є “підсадними утками” мають розуміти, що боротися один проти одного – значить допомагати владі.

Рустам Раупов сьогодні сказав, що основна задача “УДАРу” співпадає з ціллю партнерів по Об’єднаній опозиції – відсторонити від влади Партію Регіонів. Геннадій Зубко підтвердив, що Ціль – більша ніж власні амбіції. Головний об’єднаний опозиціонер Житомирщини переконаний, що кандидатів, які через амбіції відмовилися знятися на користь сильнішого партнера по опозиції і цим самим допомогли владі “протягнути свого”, очікує “політична смерть”.

Згідно останніх соціологічних вимірів “УДАР” по спискам набирає 15-17%. За таких результатів, голова ЖОО ПП “УДАР” Рустам Раупов, (22-й у партійному виборчому списку) стає депутатом Верховної Ради.

Читайте: Житомирський УДАРівець Рустам Раупов може пройти до Верховної Ради: список

Непогані шанси на депутатство має і Геннадій Зубко. За нього готові голосувати проєвропейськи налаштовані громадяни, яких у нас, на щастя, з кожним роком стає усе більше і більше. Але є варіанти.

Дивіться: У Житомирі оприлюднили соціологічний зондаж громадської думки. 34,2% – перемагає Рижук

Як бачимо, за 10 днів до виборів основні кандидати показали “свої” рейтинги, у яких звісно ж вони перемагають. Зрозуміло, що центр Разумкова набагато поважніша і солідніша структура ніж незалежна соціологічна група Житомира, яка “намалювала” Рижуку 34%, забувши включити у рейтинг чинного на той час кандидата від “УДАРу” Давиденка. У той же час злі язики своїми шпильками сіють у серцях людей, які намагають докопатися до істини сумнів у тому, що центр Разумкова не працював на Зубка. Мовляв у кандидата Зубка є виходи на цей центр через лідера його партії.

Про те, що соціологія – наука серйозна, але вибори щодва роки втоптують у багно її репутацію, знають усі. Ось наприклад, згідно ще одного опитування, проведеного у Житомирі громадською організацієї “За чесні вибори” Олександр Коцюбко виходить по Житомиру на 2-ге місце.

Рейтинг: Ещё один соцопрос: Коцюбко выходит на 2-е место по Житомиру

Як думаєте, хто оприлюднив цей рейтинг? А ще кажуть, Кропивницький виходить на друге місце по Чуднову…

Отож, влада здаватися не буде і результат “мажоритарки” по Житомиру зовсім не очевидний. Зубко і Раупов, “УДАР” і “Батьківщина” тепер спільно протидіятимуть фальсифікаціям. До них вони готуються, оскільки, переконані, влада застосує важелі впливу і під час процесу голосування. Зрозуміло, на користь якої партії.

Геннадій Зубко каже, що зараз активно ведуться переговори з міжнародними спостерігачами, щоб залучити їх на Житомирщину. Рустам Раупов стверджує, що у нього багато спільного з Зубко.

___________________________________________________________________________________________

“Ми люди однієї складової, у багатьох питаннях ми однодумці. Запевняю, ставши депутатами Верховної Ради, у Житомирі ми перебуватимемо більше часу, ніж у Києві”, – заявив Раупов.

____________________________________________________________________________________________

Рустам Раупов зауважує, що у своїй більшості електорат Давиденка проголосує за Зубка, оскільки це люди, які орієнтуються у політичній ситуації, є патріотами України і розуміють доречність такого кроку.

Геннадій Зубко переконаний, що консолідація зусиль Об’єднаної опозиції і “УДАРу” дасть демократичному виборцю упевненість у тому, що у майбутній Верховній Раді ці дві політсили стоятимуть спільно на захисті національних інтересів України.