Реакція Тимошенко показала що її ув’язнення найбільш вигідне Яценюку і Турчинову, – Королевська

Партія «Україна – Вперед!» продовжить будівництво сучасної політичної сили незважаючи на отриманий результат на парламентських виборах.

Про це заявила лідер партії, Наталія Королевська, на прес-конференції за підсумками виборчої кампанії-2012.

«Ми визнаємо свою поразку. За нашими оцінками, партію «Україна – Вперед!» підтримали 4,7%. Але потім наш результат був розмитий за рахунок штучного збільшення явки. Дивовижну одностайність, з якою нещодавні опозиційні політичні сили визнали вибори, говорить про те, що в Україні немає більше ані владі, ані опозиції. Ці люди проміняли країну на депутатський значок», – зазначила вона.

Наталія Королевська наголосила, єдиний представник старої опозиції, який продовжив боротьбу – Юлія Тимошенко. «За її реакцією на відповідь лідерів «Батьківщини» стало остаточно очевидно, що у подальшому перебуванні Тимошенко в ув’язненні найбільше зацікавлені Яценюк та Турчинов. Вони погодилися з результатом виборів, коли ще не закінчився підрахунок голосів в одномандатних округах, де влада тисне на опозиційних та незалежних кандидатів. Сприяння опозиційних лідерів дозволить сформувати не просто більшість, а конституційну більшість регіоналам», – підкреслила політик.

У той же час Наталія Королевська запевнила, партія «Україна – Вперед!» не залишає політику, а продовжить будівництво сучасної політичної сили з метою сформувати в Україні нову опозицію. «Ми програли бій, але не програли війну. Наша головна мета – сформувати нову опозицію – з опорою на суспільство. Ми об’єднаємо всі розсудливі сили суспільства, які не представлені в політиці, проте бажають реальних змін в країні», – сказала вона.