Щоб знали про Голодомор! На Житомирщині проживуть один день 33-го!

Час іде і ми потроху забуваємо про злочини. Звісно ж, не для того треба їх пам’ятати, щоб носити у своїх душах зло і ненависть до кривдників. Їх Бог давно покарав.

Треба знати свою історію для того, щоб знову не втрапити у халепу. Адже продовжують розказувати про те, існує якийсь там комунізм, якась там рівність, якесь братерство, якісь вороги, передусім класові, передусім серед нас, що з ними треба воювати. Щоб знову не піти за закликами сучасних окупантів і не втратити державу і себе,… як це було у роки встановлення і укорінення радянської влади в Україні.

Тому що все це вже було!!! І як би час не віддаляв нас від тих трагедій, пам’ятати їх треба. Не заради ненависті і зла.

З 10 по 22 листопада на Житомирщині молодим українцям дадуть спробувати кашу, яку варили у 33-му наші прадіди. Щоб, так би мовити, побачили різницю між політичною словоблудною пропагандою (у якій комуністи досягли великої вправності) і реальною “турботою” про селян.

В культурно-мистецькому центрі «Поліська хата», що у селі Городське Коростишівського району Житомирської області з 10-го по 22-ге листопада пройдуть тематичні вечори: «Один день 33-го».

___________________________________________________________________________________________

Бажаючих запрошують долучатися. Попередній запис за телефоном: 460-760, 0677235382.

____________________________________________________________________________________________

Гнітючу, безжальну, трагічну атмосферу голодомору, влаштованого українцям, відчують усі учасники заходу. В інтер’єрі бідної селянської хати відвідувачі власноруч приготують їжу 33-го – “затируху”, “коржаники”, “лип’яки”. Молоді українці спробують на смак те, що їли, намагаючись вижити, їхні прадіди, а потім порівняють цей харч з нормальною їжею.

Усім учасникам вечорів у доступній формі буде надана повна інформація про причини та наслідки Голодомору 33-го року в Україні та на Житомирщині.