Сидір Кізін: Міліціонер-мільйонер. Все “ЧЕСНО”?

Нагадаємо, рух “ЧЕСНО” на сайті chesno.org оприлюднив профайли на кандидатів-мажоритарників.

Пристрасті розгорілися на 67-му виборчому округу, де на кандидата Віктора Развадовського, який йде самовисуванцем, але його багато хто приписує до влади, хоч сам він скаржиться на використання проти нього адмінресурсу, рух “ЧЕСНО” не накопав жодних порушень, а Сидір Кізін, узгоджений з об’єднаною опозицією кандидат від ВО “Свобода” не пройшов тест на відповідність 2-м критеріям, а саме: відсутність фактів порушень прав і свобод людини та непричетність до корупційних дій.

Читайте: “ЧЕСНО” про Кізіна

Читайте також: “ЧЕСНО” про Развадовського

Сидір Кізін подав апеляцію до руху “ЧЕСНО”. Кандидат розраховує, що аналітики цього громадського руху врахують його роз’яснення і відповідність двом вищезазначеним критеріям буде встановлена.

Водночас у юридичних засадах руху “ЧЕСНО” виписано, що твердження про відповідність критеріям №1 («Відсутність фактів порушень прав і свобод людини»), №3 («Непричетність до корупційних дій») та №4 («Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя») є оціночними судженнями Руху ЧЕСНО.

___________________________________________________________________________________________

Оціночні судження Руху ЧЕСНО не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості (стаття 30 Закону України «Про інформацію»), що відповідає міжнародним стандартам захисту свободи слова, зокрема, обов’язковій для застосування практиці Європейського суду з прав людини, згідно з якою оціночні судження не підлягають доведенню (див., серед інших, рішення у справах «Лінгенс проти Австрії», «Українська Прес-Група проти України»).

____________________________________________________________________________________________

У коментарі Репортерові Житомира цієї ситуації Сидір Кізін піддав сумніву методологію визначення відповідності кандидата критеріям “ЧЕСНО”. Каже, взяли на якомусь сайті якусь неперевірену “чорну” інформацію і зробили з неї суб’єктивний висновок. “Виходить так, що мене звинувачують у хабарництві, політичній корупції, використанні владних повноважень і це при тому, що протягом останніх 11-ти років я жодного разу не працював на державній службі та виборних посадах, а тому навіть теоретично не міг бути суб’єктом вказаних правопорушень”, – наголошує кандидат.

Разом з тим Віктор Развадовський згідно його декларації за 2011-й рік на сайті ЦВК, перебуваючи на держслужбі, отримав сукупний дохід у сумі 4 091 610 грн. та придбав за 1 212 000 грн. машину Mersedes 5500 Long 2011 року випуску.

Можуть виникнути питання, а чи справді начальник Департаменту транспортної міліції МВС України Віктор Развадовський будучи держслужбовцем може на офіційну зарплату так добре жити?

Також незрозуміло чому рух “ЧЕСНО” не згадав інцидент на попередніх мерських виборах з побиттям охоронцями Развадовського кандидата в депутати районної ради Володимира Зубрицького.

Охоронці Развадовського побили Зубрицького у Житомирському будинку офіцерів за те, що він знімав на відеокамеру роздачу пайків від кандидата Развадовського після святкового концерту, організованого колишнім нардепом.

“Мене брутально заштовхали в джип двоє кремезних чоловіків, забрали відеокамеру і вже там почали по-звірячому бити. Після того мене вивезли за місто до невідомого приватного будинку, де продовжували катування”, – розповідає Зубрицький.

Зубрицький каже, що після того інциденту у нього погіршилося здоров’я. Тоді він отримав черепно-мозкову травму (струс головного мозку), перелом перенісся та зламані ребра.

Після того охоронці Развадовського вимагали від Зубрицького заявити, що він отримав ушкодження внаслідок падіння. Тоді справу закрили і винних у його побитті до відповідальності не притягнули.

Цю інформацію у “ЧЕСНО” не побачили, хоча вона є у відкритому доступі.

Сидір Кізін чекає на рішення по апеляції. Він впевнений, що вже сьогодні у “ЧЕСНО” врахують його зауваження.

Нагадаємо: рух “ЧЕСНО” побачив чистоту Развадовського і часткову невідповідність Кізіна