У Житомирі активісти МГО «ХХІ покоління» зібрали для обласного будинку дитини 5500 памперсів

У вересні 2012 року Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «ХХІ покоління» підведено підсумки другого щорічного соціального проекту «Добро робити легко», який приурочений до Дня усиновлення, що відзначається в Україні 30 вересня.

У рамках проекту організовано збір допомоги (памперсів, рідкого мила, інших засобів гігієни) для обласного будинку дитини, що знаходиться у місті Житомирі за адресою вул. Корабельна, 8 (район – Богунія) та в якому на даний час виховується 128 малят віком до 4 років.

За результатами проекту спільними зусиллями громади міста Житомира у вересні 2011 року було зібрано понад 5 тисяч памперсів і 110 літрів рідкого мила. Цього року у вересні обсяги зібраної допомоги становлять 5,5 тисяч памперсів і понад 150 флаконів і 40 літрів рідкого мила та інші засоби гігієни.

«Молодь обласної громадської організації «ХХІ покоління» висловлює щиру вдячність кожному, хто долучився до нашого проекту «Добро робити легко»

“Ми не політики і даним заходом в черговий раз доводимо всім, що сьогодні можлива ефективна співпраця громадських організацій з органами виконавчої влади, комунальними установами, закладами освіти, охорони здоров’я та засобами масової інформації, і це вагомий стимул для нашої подальшої роботи та реалізації таких проектів як “Добро робити легко”,- каже голова МГО «ХХІ покоління» Віталій Сівко. – Кожного разу, коли організовуємо подібні соціальні проекти, ми знайомимось з небайдужими людьми, і дуже приємно, що серед них багато молоді, яка здатна будувати власне майбутнє, молоді, яка не забуває творити добрі та безкорисливі вчинки на благо іншим”.

Сьогодні надважливим є питання належного виховання дітей і їх народження та зростання в повноцінних сім’ях

Змалечку кожна дитина має бути оповита увагою та любов’ю батьків. Тому спільним завданням громадських організацій, органів влади і всього суспільства має стати проведення великої просвітницької та виховної роботи заради того, щоб серйозно впливати на ситуацію сирітства в країні.

Потрібно запроваджувати спеціальні державно-громадські програми, щоб поінформованість населення, особливо молоді, про соціальну відповідальність перед дітьми, постійно зростала. Має бути розроблено багато друкованої соціальної реклами, телеканалам потрібно виготовити соціальні відеоролики і безкоштовно їх розміщувати в своїх ефірах.

Все це повинно впливати на подальше унеможливлення сирітства в країні, а відтак – стимулювати відповідальне батьківство. Діти повинні народжуватись і жити у любові!

Організатори дякують установам, які долучилися до соціального проекту «Добро робити легко» – 2012

А це – керівництво Житомирської обласної ради і обласної державної адміністрації, управління освіти та управління охорони здоров’я Житомирської міської ради, а також установи, які підтримали впровадження проекту та долучились до формування подарунків:

1. Комунальна установа «Міська стоматологічна поліклініка №2»
2. Комунальна установа «Міська дитяча стоматологічна поліклініка»
3. Головне управління Пенсійного фонду в Житомирській області
4. Центральна міська лікарня №1
5. Госпорозрахункова стоматологічна поліклініка
6. Центральна міська лікарня №2
7. Міська стоматологічна поліклініка №1
8. Комунальна установа «Центральна міська лікарня» поліклініка №1
9. Житомирський міський ліцей при ЖДТУ
10. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
11. Житомирська гуманітарна гімназія №1
12. Житомирський ліцей №2
13. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7
14. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10
15. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20
16. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №21
17. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22
18. Житомирська гуманітарна гімназія №23 ім. М.Й.Очерета
19. Загальноосвітня І-ІІІ ступенів школа №24
20. Ліцей №25 ім. М.О. Щорса
21. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26
22. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27
23. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №28
24. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30
25. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №32
26. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №33

– Починаючи з 1 жовтня по 1 грудня 2012 року ми продовжимо впроваджувати проект «Добро робити легко» і запрошуємо до участі в ньому всіх жителів міста Житомира, а також області. Для більш широкої поінформованості населення про проект інформаційні матеріали будуть розміщуватись на сіті-лайтах міста Житомира, в закладах охорони здоров’я і освіти, у вищих навчальних закладах. Інформація також буде поширена серед підприємств і закладів торгівлі та сфери обслуговування. Благодійна допомога можлива у вигляді готової продукції, що виготовляється суб’єктами господарювання» – каже голова ЖОМГО «ХХІ покоління» Віталій Сівко.

Жителі міста Житомира та області, а також керівники підприємств, заклади освіти, культури і охорони здоров’я, які мають бажання надати будь-яку допомогу – передати засоби для гігієни та дитячий одяг або ж перерахувати благодійну допомогу обласному будинку дитини можуть звертатися щодня безпосередньо до Віталія Сівка – керівника проекту «Добро робити легко», голови Житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління» – (0412) 220586, (097) 1518616, (095) 7705300, (063) 1457274.

Детальну інформацію про діяльність Житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління» можна знайти на сайті – www.PortalMolodi.com.ua

Фото: В’ячеслав Поле