У Житомирській спортивній школі №2 за підтримки міської влади роблять капітальний ремонт: фото

На сьогоднішній день у ДЮСШ №2 займається спортом 400 учнів.

З дітьми працює два заслужених тренера України: Ігор Бєліков – відділення стрибки на акробатичній доріжці та Сергій Товчига – заслужений тренер України з дзюдо. Охоче займаються спортом у школі 400 чоловік: це діти від 6 до 23 років. Батьки задоволені тим, що саме їхні діти не спілкуються з поганими компаніями, а самостійно, за допомогою тренерів розвивають в собі індивідуальність.

У ДЮСШ №2 існує 6 спортивних відділень:

– спортивна акробатика;

– стрибки на акробатичній доріжці;

– спортивна гімнастика;

– гандбол;

– бойове самбо;

– дзюдо.

Нажаль матеріально-технічна база не достатньо велика для того, щоб у спортивній школі займалося більше дітей. Більша частина видатків, а це 80% іде на заробітню плану викладачів, 12% на утримання самої споруди та 8% – на навчання, тренерські збори, придбання інвентарю.

У 2012 році з від нової команди з міського бюджету школа отримала один мільйон гривень, – розповідає директор Людмила Новицька. – 125 тисяч було витрачено на підлогу у спортивному залі. 52 тисячі – на резинове покриття для підлоги. 730 тисяч було виділено на ремонтні роботи фасаду, даху та вентиляційної системи. За 88 тисяч гривень був придбаний килим татамі.

20 жовтня в Житомирі на базі ДЮСШ № 2 пройде Відкритий турнір Житомирської області з бойового самбо

Змагання відбудуться під егідою голови Житомирської ОДА Сергія Рижука. Про це Репортерові Житомира повідомив директор ДЮСШ № 2 Людмила Новицька.

Змагання планується провести в трьох вікових категоріях: 18 і старше; 1995-1997 р.н.; 1999-2000 р.н. В кожній віковій категорії буде представлено по 6 вагових категорій. З усієї України до Житомира приїду близько 200 спортсменів, – повідомила директор спортивної школи.

У Житомирській ДЮСШ №2 бойове самбо доволі нове відділення

Проте, спортсмени, які займаються у школі вже є бронзовими призерами кубку України. З вихованцями займається тренер Вадим Голуб. Дирекція школи має великі сподівання на самбістів, то вірить, що завдяки цьому виду спорту про Житомирських спортсменів буде знати вся Україна.

Зазначимо, що завдяки підтримки міського голови, його заступника Олександра Бочковського, начальника департаменту бюджету та фінансів Сергія Геращука у школі робиться капітальний ремонт; був придбаний спортивний інвентар. Також спортивна школа №2 вдячна Володимиру Гіруку – людині, яка постійно, матеріально, на будь-яких змаганнях підтримує житомирських спортсменів.

Марина Кузьменко