У міському архіві Житомира почастішали звернення громадян з питань встановлення трудової діяльності

23 жовтня 2012 року у Житомирі відбувся Всеукраїнський семінар з питань організації створення трудових архівів.

У семінарі взяли участь голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург, керуючий справами міськвиконкому Петро Кудряшов, начальник архівного відділу Житомирської міської ради Єфімова Лідія, а також працівники з Державного архіву Житомирської області і близько 45 фахівців даної справи з різних міст України.

Голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург відзначила професіоналізм працівників КП «Трудовий архів «Архівіст» Житомирської міської ради. Наразі у чистому та свіжому приміщенні міського архіву зберігається близько 60 тисяч одиниць документів з 633 ліквідованих підприємств, установ, організацій Житомира.

Комунальне підприємство розвивається. Площа архівосховищ збільшується. Станом на 20.10.2012 загальна площа архіву складає 272 кв. м.

Цілісність і захищеність матеріалів архіву від можливих посягань забезпечує Державна служба охорони міста Житомира.

Начальник архівного відділу Житомирської міської ради Лідія Єфімова зазначила, що кількість громадян, які звертаються до архівного відділу щороку збільшується. Так, у 2011 році звернень від громадян було 3080, а за 9 місяців 2012 року – вже понад 2600. Щомісяця у середньому до архіву звертається до 300 осіб, особливо з питань, що стосуються їх трудової діяльності.