Усі концерти житомирського драмтеатру відтепер будуть виключно українськими

4 жовтня керівництво Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги розповіло про новинки нового 69-го театрального сезону.

За словами директора Наталії Ростової на цьому тижні почнеться ремонт інженерних мереж буфету на третьому поверсі театру, який незабаром після довгих років простою знову має запрацювати, пише Журнал Житомира.

На сцені театру постелили новий лінолеум, а також нові килимові доріжки у проходах між кріслами у залі. У туалетах з’явилися дзеркала.

Вже у листопаді очікується прем’єра вистави за п’єсою Миколи Гоголя «Одруження», над якою з усім колективом театру зараз працює режисер і актор Петро Авраменко.

Також керівництво театру обіцяє нові прем’єри від інших режисерів на малій сцені. Ціна театральних квитків на сьогодні залишилася такою ж, як і була.

Настільки ранній старт театрального сезону в Житомирському театрі пояснюють отриманим у цьому році звання «академічний», який збільшив фінансовий план театру.

У Житомирському театрі обіцяють більше вистав і відзначають, що нинішній репертуар – а це понад 50 вистав істотно змінився за останні декілька років, ставши майже повністю новим.

Сьогодні в Житомирському театрі зі старих спектаклів грають всього 3 – це «За двома зайцями», «Сватання Стецька на Гончарівці» і «Фараони». Ці спектаклі залишилися в репертуарі, бо вони дуже популярні у глядачів, вони касові, – кажуть у театрі.

Також в театрі повідомили, що всі концерти у формі театралізованих дій, які театр традиційно проводить на відкриття та закриття театрального сезону, а також в День святого Валентина, і на інші свята в цьому сезону будуть проходити виключно за українською програмою з національними мотивами.

Першу з них глядачі зможуть оцінити вже сьогодні, о 19:00 на відкритті 69-го театрального сезону.